Witold Kepinski - 22 april 2024

Raad van Bestuur SoftwareOne is vernieuwd

SoftwareOne Holding AG, een wereldwijde leverancier van software- en cloudoplossingen, hield zijn jaarlijkse algemene vergadering (AVA) in Luzern, Zwitserland. Er werd een nieuwe Raad van Bestuur gekozen in lijn met de voorstellen van de oprichtende aandeelhouders van het bedrijf.

Raad van Bestuur SoftwareOne is vernieuwd image

In totaal woonden 216 aandeelhouders en vertegenwoordigers van aandeelhouders de vergadering bij, die samen met de onafhankelijke gevolmachtigde 77,73 procent van het totale stemrecht vertegenwoordigde aandelenkapitaal vertegenwoordigden.

Tijdens de Algemene Vergadering hebben de aandeelhouders het Managementverslag, de Statutaire en Geconsolideerde Jaarrekening voor het boekjaar 2023, het Niet-Financiële Verslag 2023 en, in een niet-bindende (raadgevende) stemming, het Remuneratieverslag voor 2023 goedgekeurd.

Er werd een dividend van CHF 0,36 (Zwiterse Franken) per aandeel op naam goedgekeurd, dat vanaf 24 april 2024 uit niet-Zwitserse kapitaalinbrengreserves zal worden betaald. De aandelen zullen vanaf 22 april 2024 ex-dividend worden verhandeld en de dividendregistratiedatum is 23 april 2024. .

De aandeelhouders stemden tegen het verlenen van decharge aan de leden van de Raad van Bestuur en de leden van de Raad van Bestuur voor het boekjaar 2023.

De aandeelhouders herkozen Daniel von Stockar, terwijl Andrea Sieber, René Gilli, Jörg Riboni en Till Spillmann nieuw werden verkozen tot lid van de Raad van Bestuur, elk voor een ambtstermijn van één jaar tot de voltooiing van de Algemene Vergadering van 2025. De aandeelhouders verkozen Daniel von Stockar tot voorzitter van de Raad van Bestuur voor een ambtstermijn van één jaar tot de voltooiing van de volgende Algemene Vergadering. De aandeelhouders hebben Andrea Sieber en René Gilli nieuw verkozen tot leden van het Nominatie- en Remuneratiecomité, elk voor een ambtstermijn van één jaar tot de Algemene Vergadering van 2025. De oprichters van SoftwareOne, Daniel von Stockar, René Gilli en B. Curti Holding AG, die hadden opgeroepen tot een reset op het niveau van de Raad van Bestuur, hadden dus de overhand met hun voorstellen.

Adam Warby, aftredend voorzitter van de raad van bestuur van SoftwareOne , zei: “Ik bedank al mijn collega's en management voor de samenwerking het afgelopen jaar. SoftwareOne is goed gepositioneerd om zijn winstgevende groei voort te zetten en namens de gehele Raad van Bestuur wens ik het management en de nieuwe Raad van Bestuur veel succes in de toekomst.”

Daniel von Stockar, voorzitter van de Raad van Bestuur van SoftwareOne , zei: “Ook namens René Gilli en Beat Curti wil ik de aandeelhouders oprecht bedanken voor hun vertrouwen in ons en de nieuw gekozen Raad van Bestuur. Samen met onze ruim 9.300 experts wereldwijd zullen we ons uiterste best doen om het bedrijf strategisch en financieel vooruit te helpen, gebaseerd op de sterke waarden en ondernemerscultuur van SoftwareOne.”

De aandeelhouders hebben Anwaltskanzlei Keller AG, Zürich, herkozen als onafhankelijk gevolmachtigde en Ernst & Young AG, Zürich, als accountant voor een ambtstermijn van één jaar.

Bovendien keurden de aandeelhouders de maximale totale vergoeding van de Raad van Bestuur tot de AVA van 2025 en de maximale totale vergoeding van de Raad van Bestuur voor het boekjaar 2025 goed.

De definitieve resultaten van de AVA zijn beschikbaar op de website van SoftwareOne.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei