Witold Kepinski - 23 april 2024

KPMG versterkt zorgpraktijk met Melvin Samsom

KPMG is een intensieve samenwerking gestart met prof. dr. Melvin Samsom om de dienstverlening aan klanten in de zorgsector te versterken. In de rol van Executive/Senior Advisor adviseert en ondersteunt hij klanten en teams van KPMG Nederland bij de grote transformaties die de zorg en life science-sector zullen doormaken in de komende jaren.

KPMG versterkt zorgpraktijk met Melvin Samsom image

Samsom heeft een gevarieerde loopbaan met diverse functies die zijn toewijding aan de gezondheidszorg illustreren. Samsom is hoogleraar gastro-enterologie aan het Radboudumc, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Oncode Institute en lid van de groepsdirectie van zorgverzekeraar en zorgaanbieder Bupa in Londen. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Begeleidingscommissie herinrichting academisch zorglandschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Eerder was Samsom al op andere posities actief, waaronder als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Internationaal heeft hij gediend als CEO van het Karolinska Universitair Ziekenhuis, als director Health, Well-Being and Biotech van NEOM (Saudi-Arabië) en als senior internationaal adviseur van het Ministry of Health in Saudi-Arabië. Zijn brede ervaring illustreert zijn toewijding aan de gezondheidszorg op nationaal en internationaal niveau, zowel op medisch als bestuurlijk vlak.

Omslag in de zorg

KPMG is enthousiast over het kunnen inzetten van de ervaring en kennis van Samsom, aldus Arjan Ogink, partner in de zorgstrategiepraktijk bij KPMG en Head of Healthcare namens KPMG Nederland: “Zorgstelsels in Nederland en de rest van de wereld worstelen met de stijgende vraag naar diensten, personeelstekorten en betaalbaarheid. Dat vraagt om een omvangrijke omslag voor de lange termijn, in stelsels en zeker ook bij de betrokken organisaties. Het is fantastisch de expertise van Melvin Samsom te benutten en daarin met hem samen te kunnen werken.”

Ook dr. Anna van Poucke, die de internationale zorgpraktijk voor KPMG leidt, is blij met Samsoms rol: “Specifiek ook Melvins internationale ervaring in leiderschapsrollen bij grootschalige verandertrajecten kunnen we goed benutten bij hervormingen die zo noodzakelijk zijn. Daar zal ons wereldwijde netwerk van kunnen profiteren.”

Over zijn nieuwe uitdaging zegt Samsom: “Ik ben onder de indruk van de diepgaande kennis, professionaliteit en klantgerichtheid van KPMG. Het internationale netwerk van KPMG in de zorg is bovendien krachtig, dat samen geeft een prachtige hefboom om het verschil te maken.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei