Witold Kepinski - 22 april 2024

Schneider Electric toont software, automatisering en elektrificatie innovaties

Schneider Electric, speler op het gebied van energiebeheer en automatisering, demonstreert de nieuwste innovaties uit hun portfolio op de Hannover Messe. Het gaat om industriële software, kunstmatige intelligentie en Digital Twin-technologie.

Schneider Electric toont software, automatisering en elektrificatie innovaties image


De nieuwe oplossingen worden getoond door een lens van een digitale en duurzame life science campus, waarbij Schneider’s domeinexpertise over de gehele industriële waardeketen wordt benadrukt.
"Aangezien de industrie verantwoordelijk is voor ongeveer 45% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, is het duidelijk dat we actie moeten ondernemen om dit te verminderen. We moeten industriële decarbonisatie zo snel mogelijk ondersteunen. De vraag is hoe we dit kunnen doen en hoe we tegelijkertijd de productiviteit kunnen verhogen", zegt Barbara Frei, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric.

"Automatisering, de kern van industriële operationele technologie, optimaliseert productieprocessen en is een belangrijke factor bij succesvolle digitale transformatie. Het stimuleert productiviteit en efficiëntie en helpt bij optimale benutting van energie en grondstoffen.”

Productiviteit en efficiëntie verhogen door software-gedefinieerde automatisering

Hannover Messe, 's werelds belangrijkste industriële vakbeurs, vindt van 22 tot 26 april plaats in Hannover in Duitsland. Schneider Electric is aanwezig op het event om te vertellen over hun visie op automatisering.Sinds de lancering van EcoStruxure Automation Expert in 2020 werkt het bedrijf verder aan hun baanbrekende, open, software-gedefinieerde benadering van automatisering met als doel om één schaalbare industriële automatiseringsomgeving te ontwikkelen voor continue, hybride of discrete processen.Schneider Electrics richt zich op het ondersteunen van de behoefte van klanten om flexibel en innovatief te reageren op industriële uitdagingen en tegelijkertijd investeringen te beschermen. Schneider beoogt de totale industriële eigendomskosten te verlagen, processen en activiteiten te vereenvoudigen en de industrie in staat stellen om efficiënter en veerkrachtiger te kunnen werken.Frei vervolgt: "Veel van de huidige automatiseringsprocessen, zijn tientallen jaren geleden ontworpen en geïnstalleerd vóór we de enorme rekenkracht hadden van nu en op basis van hardware die gebonden was aan één leverancier. Met software-gedefinieerde automatisering en onze open benadering vereenvoudigen we bestaande complexiteiten en stellen we klanten in staat hun automatisering te updaten of te veranderen op basis van wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben en van wie ze het willen hebben."

Nieuwe industriële innovaties op de stand van Schneider Electric (Hal 11, Stand C52)
  • CONNECT: AVEVA's agnostische, end-to-end industriële intelligentieplatform faciliteert het inzichtelijk maken en naadloos integreren van zowel technische als operationele data over de gehele waardeketen. Het platform bouwt zo aan een ecosysteem van medewerkers, partners en zelfs klanten. Verrijkt met AI en gebaseerd op de intelligente digital twin, maakt CONNECT het voor organisaties mogelijk om efficiëntie te vergroten en duurzaamheid te bevorderen door middel van software van Schneider Electric, AVEVA, etap, RIB en andere partijen.
  • EcoStruxure Plant Apps: EcoStuxure Plant Predictive Energy, de nieuwste industriële IoT-softwareoplossing van Schneider Electric, draait op CONNECT Data Services en monitort afwijkingen in het energieverbruik op meerdere locaties. Dit maakt betere besluitvorming en aanzienlijke energiebesparingen mogelijk.
  • EcoStruxure Edge Apps: een open, schaalbaar en gebruiksklaar ecosysteem dat gebruik maakt van edge compute en AI, biedt realtime dataverwerking door gegevens om te zetten in bruikbare inzichten bij de bron - machine-, lijn- of fabrieksvloerniveau. De eerste Apps die op HM worden gelanceerd en gedemonstreerd zijn EcoStruxure Edge Apps Manager, Condition-Based Maintenance en Autonomous Yield Optimization.
  • Hybrid Cloud MES: AVEVA's MES krijgt een nieuwe dimensie met toepassingen die CONNECT gebruiken. Er komen nieuwe mogelijkheden bij: gegevensbeheer, visualisatie en geavanceerde analyses.
  • EvoPacT HVX: een nieuwe stroomonderbreker voor middenspanning-distributie met een operationele levensduur die tot drie keer langer is dan die van de huidige stroomonderbrekers. Met uitgebreide gezondheidsbewaking en IoT-functies helpt de tool gebruikers en partners om duurzaam impact te maken en te voldoen aan de behoeften van een volledig digitale en elektrische wereld.
  • MasterPacT MTZ Active: de nieuwste toevoeging aan deze uitgebreide reeks krachtige luchtstroomonderbrekers maakt gebruik van de geavanceerde digitale functies van de MicroLogic X-besturingseenheid voor maximaal onderhoud en energie-efficiëntie.
  • Lexium SCARA Robot: een nieuwe ultracompacte, snelle industriële robot met hoge positioneernauwkeurigheden voor het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie in productie- en assemblageprocessen. De robot kan naadloos worden geïntegreerd in uniforme machinebesturingssystemen en maakt gecentraliseerde besturing van meerdere robots mogelijk. Dit bevordert synchronisatie en de levering van samenwerkende gegevensstromen, om zo te voldoen aan de eisen van slimmere, flexibelere en duurzame productie.
  • Co-pilot voor automatiseringstoepassingen: Door gebruik te maken van de kracht van Gen AI om de engineeringproductiviteit te verhogen, biedt deze toepassing een zeer ondersteunde gebruikerservaring voor een besturingsengineer. De co-pilot werkt voor volledige workflowtaken voor het genereren van applicaties, inclusief de structuur van de applicatie, het aanmaken van middelen uit bijbehorende bibliotheken en het genereren van code/documentatie/testcases.
  • TeSys motor control: met Schneider’s 100 jaar aan innovaties zijn de toonaangevende betrouwbare, duurzame en efficiënte motorbesturingsoplossingen verbonden, geïntegreerd en IoT-ready om industry 4.0 bescherming te bieden.
Schneider Electric in het bredere industriële ecosysteem: gezamenlijk ontwikkelde innovaties- Automatiseringstoepassing co-pilot voor PLC-code generatie (Microsoft-stand, hal 17, stand G06]): Deze oplossing voor het genereren van code is ontworpen om engineers te helpen snel hoogwaardige, geteste en gevalideerde code te schrijven voor Programmable Logic controllers (PLC's). Het combineert de industriële domeinexpertise van Schneider met de geavanceerde Generative AI-technologie van Microsoft. De tool verandert de status quo door repetitieve taken te automatiseren en intelligente codesuggesties te bieden om de programmeertijd te verkorten.

- MARGO-initiatief onder Linux Foundation-lancering (Cap Gemini stand, hal 15, stand F52]): Schneider Electric en AVEVA bekrachtigen hun founders lidmaatschap van MARGO op dinsdag 23 april om 11.00 uur. Dit nieuwe open standaardinitiatief voor interoperabiliteit van industriële automatiseringsranden heeft als doel om de digitale transformatie te versnellen en om organisaties van elke omgang te stimuleren om te groeien. Het initiatief wordt gehost door de Joint Development Foundation, als onderdeel van de Linux Foundation, en sluit aan bij de Open Automation-aanpak van Schneider

- Data4industry-X: Vertrouwde data is fundamenteel voor het stimuleren van samenwerkingen en voor het opzetten van nieuwe industriële modellen die transformatie versnellen. Schneider Electric maakt deel uit van Data4Industry-X, een Gaia-X Lighthouse project, onderdeel van het Manufacturing-X initiatief. Dit wordt ondersteund door het nationale investeringsplan Frankrijk 2030 en het economische herstelprogramma NextGenerationEU. Data4Industry-X is afhankelijk van technologische en industriële expertise om industriële digitale transformatie te ondersteunen en het grote potentieel van industriële data te benutten.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024