Witold Kepinski - 26 april 2024

Google ziet omzet en winst sterk stijgen in eerste kwartaal 2024

Alphabet, moederbedrijf van Google, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2024. De omzet steeg met 15 procent naar 80,5 miljard dollar. De nettowinst steeg van een dikke 15 miljard dollar naar ruim 23,66 miljard dollar.

Google ziet omzet en winst sterk stijgen in eerste kwartaal 2024 image

Sundar Pichai (foto), CEO, zei: “Onze resultaten in het eerste kwartaal weerspiegelen sterke prestaties van Search, YouTube en Cloud. We zijn goed op weg met ons Gemini-tijdperk en er is een groot momentum in het hele bedrijf. Ons leiderschap op het gebied van AI-onderzoek en -infrastructuur, en onze wereldwijde productvoetafdruk, positioneren ons goed voor de volgende golf van AI-innovatie.”

Ruth Porat, president en Chief Investment Officer; De CFO zei: “Onze sterke financiële resultaten voor het eerste kwartaal weerspiegelen de sterke omzet binnen het hele bedrijf en de voortdurende inspanningen om onze kostenbasis duurzaam te herstructureren. We hebben een omzet gerealiseerd van 80,5 miljard dollar, een stijging van 15% jaar-op-jaar, en een uitbreiding van de operationele marge.”

Lees alle details hier.