Witold Kepinski - 26 april 2024

CERRIX haalt Fortino Capital aan boord

Fortino Capital, de Europese investeerder in B2B-software en ICT, kondigt haar investering aan in CERRIX, software voor Governance, Risk, en Compliance (GRC). CERRIX, een snelgroeiend Nederlands bedrijf met hoofdzetel in Den Haag, bedient 14.000 gebruikers in ruim twintig landen. Het kent een jaarlijkse groei van meer dan veertig procent.

CERRIX haalt Fortino Capital aan boord image

CERRIX werd opgericht in 2014 door founder en CEO, Paul Bruggeman. Met hun zelf ontwikkelde softwareplatform specialiseren zij zich in het ondersteunen van bedrijven met het beheersen van risico’s. De vraag naar CERRIX’ software blijft toenemen. Goed geleide bedrijven houden rekening met toenemende risico’s en regelgeving (DORA, GDPR, AI-act, NIS2, ESG etc.). Deze correct naleven en toepassen is verplicht. De CERRIX-software zorgt ervoor dat de hele organisatie en de primaire processen functioneren zoals het hoort. Een complexe uitdaging die door CERRIX wordt geautomatiseerd en efficiënt wordt ingericht.

CERRIX is goed vertegenwoordigd in de financiële sector, die van oorsprong sterk gereguleerd is. Hun software wordt gebruikt door banken, verzekeraars, pensioenfondsen en accountants, met gerenommeerde klanten zoals a.s.r., de Goudse, Grant Thornton, BDO en pensioenfondsen van Heineken, ABN-AMRO en Ahold-Delhaize. De maatschappelijke relevantie van het werk van CERRIX is niet te onderschatten. Hun klanten beheren meer dan 850 miljard euro aan belegd vermogen op een transparante manier. Inmiddels breidt CERRIX ook uit naar andere sectoren.

Fortino Capital investeert, samen met de bestaande aandeelhouders, in CERRIX om het bedrijf verder te laten groeien en internationaal uit te breiden. Fortino fungeert hierbij niet alleen als klankbord voor de oprichter en zijn team, maar zal ook de verdere internationalisering actief ondersteunen met haar expertise in het laten groeien van bedrijven. Naast organische groei wordt ook actief gekeken naar groei via overnames. Voor Fortino betekent dit de 5de platforminvestering in haar Growth Private Equity Fund II.

Paul Bruggeman, founder en CEO van CERRIX: “Wij zijn toe aan een volgende fase van ons bedrijf. Ons team is in staat geweest om moderne software te bouwen die de verschillende GRC-stakeholders binnen een bedrijf efficiënt laat samenwerken en snel inzicht geeft in de risicoprofielen. Om aansluiting te krijgen met de grote vraag uit de markt moeten wij CERRIX gaan versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Fortino een partner hebben gevonden die onze visie en ambitie ondersteunt en veel kennis en ervaring kan inbrengen via haar portfolio van SaaS bedrijven.”
Jeroen Van Godtsenhoven, Partner bij Fortino Capital: “We geloven dat er erg veel kansen zijn in de markt voor GRC-software. De CERRIX-technologie beantwoordt aan de hoogste standaarden en vormt een sterke basis om heel wat waarde te creëren voor haar gebruikers. We zijn erg blij met deze investering en verwachten er veel van.”