Witold Kepinski - 26 april 2024

Thoma Bravo neemt Darktrace over voor 5 miljard euro

Het Britse cybersecuritybedrijf Darktrace is overgenomen door de Amerikaanse private-equityfirma Thoma Bravo voor 5,32 miljard dollar (ongeveer 5 miljard euro).

Thoma Bravo neemt Darktrace over voor 5 miljard euro image

Darktrace, opgericht in 2013, is een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) voor cybersecurity. Het bedrijf biedt een platform dat geavanceerde AI-algoritmen gebruikt om cyberbedreigingen te detecteren en te stoppen, zelfs als deze nog nooit eerder zijn gezien. Darktrace's klanten zijn onder meer grote multinationals, overheidsinstanties en financiële instellingen.

Thoma Bravo is een ervaren investeerder in de technologiesector, met een portfolio van bedrijven in onder meer software, beveiliging en cloud computing. De firma heeft de afgelopen jaren een aantal grote overnames gedaan in de cybersecuritysector, waaronder Proofpoint, SailPoint Technologies en Ping Identity.

De overname door Thoma Bravo is een belangrijke stap voor Darktrace. Het geeft het bedrijf de middelen en de expertise om zijn platform verder te ontwikkelen en uit te breiden naar nieuwe markten.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei