Witold Kepinski - 01 mei 2024

Omnidocs en Dania Software A/S bundelen krachten met steun van Main Capital

Omnidocs, een Deens bedrijf gesteund door Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Dania Software, een Deense aanbieder van documentcreatie met internationale aanwezigheid. De overname markeert de eerste stap in de buy-and-build strategie van Omnidocs sinds de samenwerking met Main Capital in januari 2024.

Omnidocs en Dania Software A/S bundelen krachten met steun van Main Capital image

Dania Software, opgericht in 2015, is een Deense softwareleverancier voor documentcreatie die templatebeheer, tools voor documenttoegankelijkheid en oplossingen voor elektronische handtekeningen levert aan voornamelijk de Deense publieke sector, maar ook aan internationale klanten in heel Europa. 

Vandaag de dag bedient Dania Software ongeveer 200 klanten in Denemarken, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk met een klantenbestand dat voornamelijk bestaat uit de publieke sector en grotere bedrijven zoals Accura Advokatpartnerskab, Dublin City Council en de Noorse overheidsorganisatie voor veiligheid en dienstverlening. 

Dania Software heeft een schaalbare oplossing die geschikt is voor de internationale markten, met een toenemende tractie in het buitenland in zowel de private als de publieke markt. Een belangrijke factor voor de blijvende aanwezigheid van Dania Software in de publieke sector zijn de verschillende integratiemogelijkheden, waarbij de oplossingen van Dania Software geïntegreerd kunnen worden met meer dan 40 essentiële bedrijfssystemen.

Slimme documentcreatie

Dania Software is de eerste add-on overname voor Omnidocs en zal het bedrijf in staat stellen uit te breiden naar nieuwe sectoren en het aanbod voor publieke klanten te versterken, waarbij de leidende positie van Omnidocs in de Deense EIM-markt verder wordt verstevigd. Met meer dan 1.100 klanten in Denemarken, Noorwegen en de VS is de gecombineerde groep goed gepositioneerd om een toonaangevende softwareleverancier voor documentcreatie te worden in Europa en de VS. De combinatie zal de waardepropositie voor zowel bestaande als nieuwe klanten verbeteren in een zeer competitieve markt.

Lars Hintze Andersen, CEO, Dania Software: “We hebben het Omnidocs-team en hun productaanbod voor een brede groep klantsegmenten altijd al gewaardeerd, en met onze sterke focus op de publieke sector brengen we nu eindelijk alle experts op het gebied van documentproductie samen om een nog sterker aanbod en meer waarde voor onze gecombineerde klanten te creëren.”

Jeppe Schytte-Hansen, CEO, medeoprichter, Omnidocs: “De overname van Dania Software is een strategische keuze en een natuurlijke stap in de richting van het bouwen van een gezonde en solide ‘powerhouse’ binnen slimme documentcreatie met als doel werkdagen beter te laten verlopen voor potentieel miljarden mensen die dagelijks te maken hebben met documenten. We kennen het bedrijf en de concurrentie al heel lang, maar vanaf nu gaan we samenwerken om de allerbeste oplossingen te maken en een heleboel waarde te creëren voor onze klanten. Samen hebben we nu invloed op het dagelijkse werk van 3 miljoen mensen met hun documenten.”

Wessel Ploegmakers, Partner & Head of Nordics bij Main Capital Partners, sluit af: “De combinatie zal de positie van de groep op de Deense markt versterken, terwijl de positionering richting publieke klanten verder wordt verbeterd en de marktpenetratie in Denemarken wordt vergroot. De overname is een belangrijke stap in het groeitraject van Omnidocs en is een bewijs van Omnidocs' streven om een van de toonaangevende leveranciers van documentcreatiesoftware wereldwijd te worden, en we zijn benieuwd wat de toekomst brengt.”

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024