Wouter Hoeffnagel - 02 mei 2024

MediaMarkt en Essent lanceren shop-in-shop voor energiezuiniger leven

Essent krijgt shop-in-shops op de winkelvloer van MediaMarkt. Het zet hierin energiezuinigere producten voor het verduurzamen van woningen centraal. Consumenten kunnen producten bekijken en ervaren, persoonlijk advies krijgen en informatie inwinnen, ongeacht of zij een energiecontract bij Essent hebben.

MediaMarkt en Essent lanceren shop-in-shop voor energiezuiniger leven image

De digitale ervaring wordt gecombineerd met Essent adviseurs die consumenten ter plekke verder kunnen helpen. In het nieuwe speciaal ingerichte winkelgedeelte kunnen consumenten zien, voelen en ervaren hoe energiezuinigere producten hen helpen bij een duurzamer huishouden en het besparen op de energierekening. Het doel is om voor de zomervakantie 47 van de 55 MediaMarkt-vestigingen in Nederland in te richten met een shop-in-shop. De uitrol is gestart in maart en momenteel zijn al 18 winkels voorzien.

Wat is mogelijk?

Thijs van Rossum, Commercial Director bij Essent: “Met dit unieke concept kunnen consumenten via een digitale ervaring inzicht krijgen in de mogelijkheden rond energie en energieproducten bekijken en ervaren. Zo kunnen consumenten in de shops hun eigen woning zelf ‘digitaal’ aanpassen met producten en oplossingen om zo te ervaren wat er mogelijk is om hun woning te verduurzamen. Daarnaast is er altijd een Essent-adviseur aanwezig die consumenten helpt en adviseert over energieproducten en energiecontracten. Met deze perfecte mix van een digitale ervaring en persoonlijk advies helpen wij consumenten zo goed mogelijk met de volgende stap in de energietransitie.”

In de winkels en online gebruikt MediaMarkt al langer het 'BetterWay' label om duurzamere producten aan te duiden. Bas Eijssink, Chief Commercial Officer Benelux bij MediaMarkt: “Als Europees marktleider in consumentenelektronica willen wij op het gebied van duurzaamheid een voorbeeld en voorloper zijn in de branche. Duurzaamheid is voor ons een belangrijke pijler, maar het is ook waar de consument van vandaag naar op zoek is. Daarnaast past het shop-in-shop concept in onze strategie om meer met partners samen te werken. Essent en MediaMarkt hebben veel overlap qua doelgroep, en we merken nu al dat dit gezamenlijke concept onze klanten veel toegevoegde waarde biedt.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei