Witold Kepinski - 02 mei 2024

Imec.xpand lanceert fonds van 300 miljoen euro om halfgeleiderdominantie te veroveren

Imec.xpand, een onafhankelijk wereldwijd durfkapitaalfonds, kondigt de lancering aan van een nieuw fonds van 300 miljoen euro. Het fonds richt zich op het versnellen van de ontwikkeling van baanbrekende halfgeleider- en nanotechnologieën met de ambitie om wereldwijd leiderschap te verwerven in deze cruciale sector.

Imec.xpand lanceert fonds van 300 miljoen euro om halfgeleiderdominantie te veroveren image

Het fonds is een samenwerking met imec, een wereldleider in nano-elektronica R&D en innovatie. Imec.xpand zal investeren in startups die het potentieel hebben om disruptieve technologieën binnen hun doeldomeinen te ontwikkelen.

Focus op geavanceerde technologieën

Het fonds richt zich op gebieden als kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), augmented reality/virtual reality (AR/VR) en fotonica. In de levenswetenschappen zoekt imec.xpand naar mogelijkheden om celtherapie, sequencing, neuromodulatie en andere toepassingen te bevorderen die de medische diagnostiek en behandelingen kunnen transformeren.

"Imec.xpand gaat niet alleen over het financieren van startups, het gaat over het bouwen van bedrijven die de volgende golf van technologische transformatie kunnen leiden", aldus Tom Vanhoutte, partner bij imec.xpand. "Met dit fonds willen we de halfgeleiderindustrie vooruit helpen door startups in staat te stellen innovatieve technologieën sneller op de markt te brengen."

Ervaring en netwerk

Imec.xpand onderscheidt zich door een team met diepgaande technologische expertise en een hands-on aanpak. De nauwe banden met imec geven imec.xpand een uniek voordeel bij het beoordelen van technologierisico's in deep tech-bedrijven in een vroeg stadium.

Het fonds heeft een bewezen trackrecord met eerdere investeringen in baanbrekende bedrijven, waaronder twee eenhoorns. Imec.xpand-portfoliobedrijven hebben tot nu toe bijna €1,5 miljard aan financiering opgehaald.

Meer informatie

Voor meer informatie over imec.xpand en het nieuwe fonds, bezoek: https://imecxpand.com/.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024