Witold Kepinski - 07 mei 2024

Lenovo bevordert hybride AI-innovatie

Lenovo heeft een uitgebreide nieuwe reeks speciaal gebouwde AI-centrische infrastructuursystemen en -oplossingen aangekondigd om hybride AI-innovatie van edge tot cloud te bevorderen.

Lenovo bevordert hybride AI-innovatie image

Lenovo zegt een GPU-rijke en thermisch efficiënte oplossingen te leveren die bedoeld zijn voor rekenintensieve werklasten in meerdere omgevingen en industrieën. In sectoren zoals de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg beheren klanten enorme datasets die extreme I/O-bandbreedte vereisen, en Lenovo levert de IT-infrastructuuroplossingen die essentieel zijn voor het beheer van kritieke gegevens. Al deze oplossingen omvatten Lenovo TruScale, dat klanten de ultieme flexibiliteit, schaalbaarheid en ondersteuning biedt om veeleisende AI-workloads volledig as-a-service op te voeren. Ongeacht waar klanten zich bevinden in hun AI-traject, Lenovo Professional Services vereenvoudigt de AI-ervaring terwijl klanten willen voldoen aan de nieuwe eisen en kansen van AI waarmee bedrijven vandaag de dag worden geconfronteerd.

“Lenovo werkt eraan om inzichten uit data te versnellen door nieuwe AI-oplossingen te leveren voor gebruik in verschillende sectoren, die een aanzienlijk positief effect hebben op de dagelijkse activiteiten van onze klanten”, aldus Kirk Skaugen, president van Lenovo ISG. “Van het bevorderen van de financiële dienstverlening, het upgraden van de winkelervaring tot het verbeteren van de efficiëntie van onze steden: onze hybride aanpak stelt bedrijven in staat met AI-ready en AI-geoptimaliseerde infrastructuur, waarbij AI van concept naar realiteit wordt gebracht en bedrijven in staat worden gesteld om efficiënt krachtige, schaalbare oplossingen in te zetten. en AI-oplossingen op de juiste maat die innovatie, digitalisering en productiviteit stimuleren.”

Het versnellen van de meest rekenintensieve AI-workloads

In samenwerking met AMD levert Lenovo de ThinkSystem SR685a V3 8GPU-server, waarmee klanten extreme prestaties kunnen leveren voor de meest rekenintensieve AI-workloads, inclusief GenAI en Large Language Models (LLM). De krachtige oplossing biedt snelle acceleratie, groot geheugen en I/O-bandbreedte om enorme datasets te verwerken, die nodig zijn voor vooruitgang in de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, energie, klimaatwetenschap en transportsector. De nieuwe ThinkSystem SR685a V3 is de optimale oplossing voor zowel zakelijke, particuliere on-premise AI als voor openbare AI-cloudserviceproviders.

In de financiële dienstverlening is de ThinkSystem SR685a V3 ontworpen om te helpen bij fraudedetectie en -preventie en KYC-initiatieven (ken uw klant). Het systeem is ook ideaal voor toepassingen ter ondersteuning van algoritmische handelsstrategieën, risicobeheer (real-time transactiemonitoring en value-at-risk), kredietuitgifte (analyse van leningen en goedkeuringsaanbevelingen), vermogensbeheer en adviesdiensten, het stroomlijnen en vergroten van de naleving van de regelgeving, en voorspellen. De belangrijkste kenmerken van het nieuwe systeem zijn onder meer:

 • Versneld voor intensieve rekenkracht met toonaangevende 4e generatie AMD EPYC-processors en 8 nieuwe AMD Instinct MI300X GPU's.
 • Volledig onderling verbonden met AMD Infinity Fabric, dat 1,5 TB geheugencapaciteit met hoge bandbreedte (HBM3) en tot 1 TB/s maximale theoretische GPU I/O-bandbreedteprestaties en de snelheid biedt die nodig is voor het trainen en inzetten van AI-modellen.
 • Met aanzienlijke thermische speelruimte via luchtkoeling kan de Lenovo SR685a V3 de maximale prestaties van krachtige CPU's en GPU's ondersteunen.
 • Ultieme flexibiliteit inclusief ondersteuning voor NVIDIA's nieuwste HGX (H100/H200/B100) GPU's en drop-in ondersteuning voor de volgende generatie AMD CPU's.

“Samen met Lenovo versnellen we de AI-transformatie voor de onderneming op meerdere manieren – helpen we klanten door deze monumentale verschuiving in computergebruik, terwijl we robuuste end-to-end-oplossingen op schaal bieden”, aldus Forrest Norrod, executive vice president en general manager , Data Center Solutions Group, AMD. “We hebben een bewezen staat van dienst in het gezamenlijk op de markt brengen van geweldige oplossingen en zijn verheugd AMD Instinct MI300X toe te voegen aan Lenovo’s portfolio, waardoor bedrijven snel AI kunnen adopteren.”

Edge-oplossingen voor Azure Stack HCI

Lenovo brengt AI-inferentie en realtime data-analyse naar de edge met de nieuwe Lenovo ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier Solution met AMD EPYC 8004-processors. Een veelzijdig, voor AI geoptimaliseerd platform levert nieuwe niveaus van AI-, reken- en opslagprestaties aan de edge met de beste energie-efficiëntie van welke Azure Stack HCI-oplossing dan ook. Lenovo's ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier Solution biedt kant-en-klare naadloze integratie met on-premise en de Azure-cloud en stelt klanten in staat de TCO te verlagen met uniek levenscyclusbeheer, een verbeterde klantervaring te verkrijgen en de mogelijkheid te bieden software-innovaties sneller te implementeren. Lenovo's ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier Solution, ideaal voor detailhandel, productie en gezondheidszorg, bevat belangrijke functies voor:

 • Verminder de beheeroverhead met automatisering, vrijwel zero-touch provisioning en unieke Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A)-functies om sneller te implementeren en overal in de cloud te beheren met behulp van Azure Arc-architectuur.
 • Verlaag de onderhoudstijd en -kosten met ondersteuning via één aanspreekpunt en gecentraliseerd, cloudgebaseerd wagenparkbeheer.
 • Verhoog de beveiliging, betrouwbaarheid en verminder de downtime met voortdurende tests en geautomatiseerde software-updates, gevalideerd door Microsoft en Lenovo.

“We horen elke dag van onze klanten dat ze de kracht van Microsoft Azure nodig hebben om zich uit te breiden naar hun diverse, echte omgevingen – van productievloeren en winkelruimtes tot fastfoodrestaurants en andere gedistribueerde locaties. Dankzij onze samenwerking met Lenovo kunnen we net genoeg Azure leveren aan deze kritieke edge-sites en tegelijkertijd de implementatie en het levenscyclusbeheer vereenvoudigen”, zegt Douglas Phillips, Corporate Vice President van Azure Edge + Platform. “De ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier Solution biedt onze gedeelde klanten een naadloze ervaring van de cloud tot de edge, waar hun gegevens zich ook bevinden. Deze nieuwe oplossing en de kracht van onze adaptieve cloudaanpak stellen bedrijven in staat teams te verenigen, hun activiteiten te stroomlijnen en de kracht van cloud-native en AI-technologieën te benutten, zodat ze zich kunnen concentreren op het transformeren van hun bedrijf, in plaats van op het beheren van de infrastructuur.”

Oplossingen voor rekenintensieve workloads

Lenovo en AMD onthullen een krachtige, thermisch efficiënte server met meerdere knooppunten, ontworpen om de prestaties per rack te maximaliseren voor intensieve transactieverwerking. De Lenovo ThinkSystem SD535 V3 is een 1S/1U serverknooppunt met halve breedte, aangedreven door een enkele 4e generatie AMD EPYC-processor en is ontworpen om de verwerkingskracht en thermische efficiëntie te maximaliseren voor workloads, waaronder cloud computing en virtualisatie op schaal, big data-analyse, high- performance computing en realtime e-commercetransacties voor bedrijven van elke omvang. De belangrijkste kenmerken zijn onder meer:

 • Toonaangevende ondersteuning van leveranciers van CPU-technologie in een 2U 4-node-aanbod – waardoor klanten volledige flexibiliteit hebben om werklasten te optimaliseren op basis van AMD- of Intel-architectuur in hetzelfde 2u-chassis.
 • Schaalflexibiliteit waardoor configuratie van 2, 3 of 4 knooppunten mogelijk is, geïnstalleerd binnen één chassis.
 • Vereenvoudig grootschalige automatisering, orkestratie en implementatie met Lenovo XClarity systeembeheersoftware.
 • Uniforme implementatie van voeding en koeling die tot 30% reductie in het energieverbruik oplevert ten opzichte van een standaard 1U-rackserver.

Professionele services

Om bedrijven te empoweren en het succes met AI-adoptie te versnellen, heeft Lenovo met onmiddellijke beschikbaarheid Lenovo AI Advisory and Professional Services geïntroduceerd die een breed scala aan diensten, oplossingen en platforms bieden die zijn ontworpen om bedrijven van elke omvang te helpen bij het navigeren door het AI-landschap en het vinden van de juiste oplossingen. AI moet snel, kosteneffectief en op schaal voor hun organisaties werken, waardoor AI van concept naar realiteit wordt gebracht. De praktijk kan worden opgedeeld in een proces van vijf stappen:

 1. AI Discover : Lenovo stemt AI Discover-engagementen af ​​om klanten te helpen hun strategie en middelen voor AI-adoptie te visualiseren en in kaart te brengen. De experts van Lenovo beoordelen de AI-gereedheid van de organisatie op het gebied van beveiliging, mensen, technologie en processen – met behulp van bewezen methodologie – met aanbevelingen die klanten op weg helpen naar AI-succes.
 2. AI-advies : De experts van Lenovo bevelen de meest effectieve beveiligingshouding, het verandermanagementplan, de technologiearchitectuur en het adoptieplan voor AI aan, gebaseerd op de strategie en doelstellingen van de klant. Lenovo helpt bij het definiëren van de gewenste resultaten van AI op elke schaal, van pocket tot cloud, en ontwikkelt mede de routekaart om daar te komen.
 3. AI Fast Start : de experts van Lenovo ontwerpen en bouwen cruciale AI-elementen om te laten zien hoe die belangrijke klantresultaten kunnen worden bereikt, of het nu om zakelijke, operationele of technologische resultaten gaat. Dit kan de vorm aannemen van een proof of concept of MVP (minimaal levensvatbaar product) in Lenovo- of klantlaboratoria.
 4. AI implementeren en schalen : Lenovo zet de tools en frameworks in om een ​​volledig veilig en schaalbaar AI-systeem of -park te implementeren. Klanten kunnen ervoor kiezen om te implementeren via Lenovo TruScale as-a-service, wat de initiële kosten verder kan verlagen om GenAI te helpen implementeren en gemakkelijk te schalen.
 5. AI Managed : Lenovo biedt gespecialiseerde begeleiding voor het onderhouden, beheren en optimaliseren van het AI-systeem. Lenovo werkt samen met klanten om IT-implementaties gedurende hun levensduur te ondersteunen en cultiveert en kwalificeert voortdurend een ecosysteem van AI-innovators , zodat AI-gebruiksscenario's kunnen groeien naarmate de AI volwassener wordt.

Met Lenovo AI Advisory and Professional Services kunnen klanten gebruikmaken van de ondersteuning van bewezen deskundige teams om de complexiteit van de AI-implementatie te verminderen en snel echte bedrijfsresultaten te zien. Door een combinatie van end-to-end services, hardware en AI-applicaties stelt Lenovo klanten in staat om in elke fase van hun AI-reis te slagen. Door de uitrol van AI te vereenvoudigen, maken we AI toegankelijk voor organisaties van elke omvang en maken we transformatieve intelligentie in alle sectoren mogelijk.

Ga voor meer informatie naar https://www.lenovo.com/us/en/servers-storage/alliance/amd/