Witold Kepinski - 07 mei 2024

Perficient is overgenomen door EQT

Perficient, een digitaal adviesbureau uit de VS dat ondernemingen en merken transformeert, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan overeenkomst die zal worden overgenomen door een dochteronderneming van BPEA Private Equity Fund VIII (“EQT Asia”), onderdeel van EQT AB, een doelgerichte wereldwijde investeringsorganisatie, in een volledig contante transactie die Perficient waardeert op een ondernemingswaarde van ongeveer 3 miljard dollar.

Perficient is overgenomen door EQT image

“De aankondiging van vandaag is het resultaat van een uitgebreide evaluatie door de Raad van Bestuur om de waarde voor het bedrijf en zijn aandeelhouders te maximaliseren”, aldus Jeffrey Davis, voorzitter van de Raad van Bestuur van Perficient. “We zijn trots op de rol die Perficient speelt bij het leveren van groots denken en innovatieve ideeën, samen met een praktische aanpak om 's werelds grootste ondernemingen en grootste merken te helpen slagen. Met deze overeenkomst met EQT zullen we onze aandeelhouders een overtuigende, zekere contante waarde voor hun aandelen bieden, terwijl we onze klanten blijven ondersteunen bij het overtreffen van de verwachtingen, het overtreffen van de concurrentie en het laten groeien van hun bedrijf.”

EQT

“Vandaag markeert een gedenkwaardige volgende stap voor ons bedrijf”, aldus Tom Hogan, President en CEO van Perficient. “Dit is een spannend nieuw hoofdstuk dat niet mogelijk zou zijn geweest zonder het harde werk en de toewijding van onze medewerkers aan onze klanten, partners en andere belanghebbenden. De visie van EQT voor Perficient sluit rechtstreeks aan bij de onze, en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken terwijl we ons mondiale groeitraject voortzetten.”

Hari Gopalakrishnan, partner binnen het EQT Private Capital Asia-adviesteam zei: “Perficient staat bekend om zijn end-to-end digitale adviesmogelijkheden van wereldklasse en ongeëvenaarde wereldwijde levering. De afgelopen jaren is het Perficient-team succesvol geweest in het uitbreiden van de reikwijdte van hun aanbod, en we kijken ernaar uit hen te ondersteunen bij het stimuleren van verdere groei. We hebben aanzienlijke ervaring met het investeren in de digitale technologieruimte, en ik ben ervan overtuigd dat dit opwindende partnerschap de unieke positie van Perficient op de markt zal helpen versterken.”

Transactie details

De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Perficient, zal naar verwachting eind 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Perficient en ontvangst van wettelijke goedkeuringen. Aan de transactie is geen financieringsvoorwaarde verbonden.

Na voltooiing van de transactie zullen de aandelen van Perficient niet langer op de NASDAQ worden verhandeld en zal Perficient een particuliere onderneming worden. Daarnaast zal het hoofdkantoor van Perficient in St. Louis blijven, zal Tom Hogan aanblijven als CEO en zal het huidige managementteam Perficient blijven leiden.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024