Redactie - 08 mei 2024

Apple werkt aan eigen AI-chips voor datacenters

Apple werkt naar verluid aan een nieuwe chip voor kunstmatige intelligentie (AI) voor gebruik in datacenters. Het Amerikaanse techbedrijf zou de chip in eigen beheer ontwerpen.

Apple werkt aan eigen AI-chips voor datacenters image

Dat schrijft de Wall Street Journal. Volgens de krant werkt het bedrijf aan AI-chips voor grotere datacenters, die dan eventueel kunnen gebruikt worden om Apple’s eigen kunstmatige intelligentie aan te sturen.

Wapenwedloop

De grote techgiganten, waaronder Google, Meta, Salesforce, Microsoft en dus Apple, zijn al een tijdje in een wapenwedloop verwikkeld om functies rond generatieve en andere AI in hun producten in te bouwen. Microsoft heeft bijvoorbeeld zijn Copilot in Windows toegevoegd, en ook Meta en Google experimenteren met hun eigen versie van een ChatGPT-achtige slimme assistent.

Volgens de geruchten zal Apple in juni op zijn WWDC-conferentie een reeks functies introduceren in zijn nieuwe iOS-besturingssysteem die draaien op generatieve AI. Zo’n AI-model trainen en onderhouden vereist echter veel rekenkracht. De nieuwe Apple-chips zouden daarbij moeten helpen.

Al langer eigen chips

Het bedrijf is al enkele jaren geleden gestart met het ontwerpen van aangepaste chips voor zijn hardware. Zo bevatten nieuwe notebooks en iMacs nu Apple’s eigen M3-chips.

In samenwerking met Data News

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024