Witold Kepinski - 11 mei 2024

Schneider Electric werkt samen met WageIndicator Foundation om leefbare lonen te bevorderen

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft zijn leefbaar loon verder ontwikkeld door een driejarig partnerschap aan te gaan met de WageIndicator Foundation. Een leefbaar loon is het minimumloon dat werknemers krijgen om in de basisbehoeften van hun gezin te voorzien en zich een fatsoenlijke levensstandaard te veroorloven, boven het minimumloon.

Schneider Electric werkt samen met WageIndicator Foundation om leefbare lonen te bevorderen image

Schneider Electric steunt de WageIndicator Foundation, die op 1 mei de eerste openbare benchmarkdatabase heeft gepubliceerd. Deze maakt gegevens over leefbare lonen voor 165 landen voor iedereen beschikbaar. Het zal inzicht bieden in de loonpraktijken wereldwijd en duizenden bedrijven in staat stellen, waaronder Schneider Electric en zijn leveranciers, weloverwogen beslissingen te nemen om leefbare lonen te realiseren. 

"In een wereld waarin naar schatting één op de drie (of 1 miljard) werkende mensen minder verdient dan ze nodig hebben om zich een fatsoenlijke levensstandaard te kunnen veroorloven, zou een leefbaar loon een fundamenteel mensenrecht moeten zijn", beaamt Gilles Vermot Desroches, Senior Vice President, Corporate Citizenship and Institutional Affairs, Schneider Electric. "Als bedrijf dat actief is in meer dan 100 landen komt deze betrokkenheid tot uiting in onze deelname aan de missie van de WageIndicator Foundation om informatie over leefbare lonen toegankelijk te maken voor alle loontrekkers." 

Schneider Electric is sinds 2021 voorvechter van het Decent Work-initiatief van het United Nations Global Compact (UNGC) en zet zich in voor de doelstellingen van het UNGC-initiatief Forward Faster. Het bedrijf zorgt ervoor dat 100% van zijn werknemers ten minste een leefbaar loon ontvangt. Als erkenning voor hun inspanningen werd Schneider Electric in april 2024 voor de tweede keer op rij gecertificeerd door het Fair Wage Network. 

Daarnaast versterken het mensenrechtenbeleid en de Trust Charter van Schneider Electric hun toewijding aan het creëren van een eerlijkere samenleving. De inzet van Schneider Electric voor leefbare lonen komt niet alleen tot uiting in intern beleid, maar ook in externe partnerschappen. Het bedrijf heeft alle strategische leveranciers opgedragen om te zorgen dat hun werknemers tegen 2025 allemaal fatsoenlijk werk hebben (inclusief een toezegging om leefbare lonen te integreren in hun beleid). Dit is een onderdeel van hun uitgebreide duurzaamheidsprogramma (SSI #6). In de bredere zin spoort Schneider Electric alle organisaties die aan dit essentiële onderwerp werken aan, om te blijven samenwerken, om de toegang tot robuuste data, duidelijke methodologieën en aangepaste systemen te vergemakkelijken.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024