Witold Kepinski - 10 mei 2024

Dell onderzoekt beveiligingsincident bij portal, geen groot risico voor klanten

Dell Technologies onderzoekt een beveiligingsincident waarbij een portal betrokken was die toegang had tot een database met beperkte klantgegevens.

Dell onderzoekt beveiligingsincident bij portal, geen groot risico voor klanten image

Het incident omvatte namen, adressen, bestelgegevens en Dell-hardware-informatie, maar geen financiële informatie, e-mailadressen of telefoonnummers. 

Een artikel van Daily Dark Web meldt dat het gaat rond 49 miljoen klanten die tussen 2017 en 2024 bij Dell aankopen hebben gedaan. Wat gelekt is zijn: servicetag, items, datum, land, garantie, naam van de organisatie, adres, stad, provincie, postcode, klantcode en ordernummer.

Dell heeft maatregelen genomen om het incident in te perken en een onderzoek is gestart. Klanten wordt echter geadviseerd om op hun hoede te zijn voor oplichting en verdachte activiteiten te melden.

Datalek

Dit incident benadrukt het belang van sterke beveiligingspraktijken door zowel bedrijven als hun leveranciers. Organisaties moeten proactief stappen ondernemen om hun gegevens te beschermen tegen cyberbedreigingen.

De Nederlandse security expert Erik Westhovens spreekt van een 'ferm datalek' op basis van de brief die Dell naar zijn klanten heeft verstuurd.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024