Wouter Hoeffnagel - 10 mei 2024

Door anti-Israël-protest ontslagen Google-medewerkers dienen klacht in

Boze medewerkers die door Google de laan zijn uitgestuurd na een protest tegen Israël stappen naar de US National Labor Relations Board (NLRB). Zij stellen dat Google hun contract onrechtmatig heeft ontbonden.

Door anti-Israël-protest ontslagen Google-medewerkers dienen klacht in image

Dit meldt Reuters. De medewerkers protesteerde onlangs tegen een cloudcontract dat Google in Israël heeft gesloten. Zij hadden zich verenigd in de campagne 'No Tech for Apartheid'. Zij hielden onder meer een sit-in in kantoren van Google.

'Onacceptabel gedrag'

De techgigant stuurde vanwege deze protesten zo'n 50 medewerkers de laan uit, en stelde dat zij 'compleet onacceptabel gedrag' hebben vertoond. Het stelt dat de demonstranten door kantoren in New York en Sunnyvale binnen te dringen werk op deze locaties hebben verstoord.

De ontslagen werknemers stellen echter dat hun ontslag onrechtmatig was en Google hun contract niet had mogen ontbinden. Zij stappen naar de NLRB, een onafhankelijk federaal agentschap in de VS dat de rechten van werknemers in de private sector beschermt. De demonstranten stellen dat Google met het ontslag Amerikaanse wetgeving schendt. Zij willen dat Google hun arbeidsrelatie herstelt en achterstallig loon uitbetaald. Ook willen zij dat Google een verklaring afgeeft dat het het recht van werknemers om zich te verenigen niet zal schenden.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei