Wouter Hoeffnagel - 10 mei 2024

TikTok voorziet AI-content die buiten TikTok is gemaakt van markering

TikTok gaat content op zijn platform die door kunstmatige intelligentie (AI) is vervaardigd automatisch markeren. Het gaat daarbij ook om content die is gemaakt met behulp van tools die niet van TikTok zelf zijn.

TikTok voorziet AI-content die buiten TikTok is gemaakt van markering image

Het social media-platform voegt al langer markeringen toe aan AI-content die gebruikers met behulp van tools van TikTok genereren. Indien gebruikers echter content uploaden op TikTok die zij hebben gegenereerd met andere AI-tools, ontbreekt deze markering.

Hier komt nu dus verandering in. TikTok kondigt aan ook labels toe te gaan voegen aan AI-content die met AI-tools van derde is gegenereerd. Het sluit zich hiervoor aan bij de Coalition for Content Provenance and Authenticity, dat is opgericht door onder meer Adobe en Microsoft. Het gaat daarbij gebruikmaken van Content Credentials, een digitaal watermerk dat de coalitie heeft ontwikkeld. Het gebruik van Content Credentials is overigens alleen mogelijk als zowel de maker van het content als het platform waarop de content wordt geüpload dit watermerk ondersteunen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024