Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2024

Veeam ondersteunt Proxmox VE

Veeam Software, speler op het gebied van gegevensbescherming en ransomwareherstel, gaat ondersteuning leveren voor Proxmox VE. Het speelt hiermee in op vraag vanuit bestaande klanten en dienstverleners in het mkb, die al langer behoefte hebben aan ondersteuning voor dit virtualisatieplatform.

Veeam ondersteunt Proxmox VE image

Terwijl organisaties nieuwe technologie omarmen en hun bedrijf verder ontwikkelen, is het van cruciaal belang dat ze de bedrijfsplatforms en -applicaties kunnen kiezen die zijn geoptimaliseerd voor hun specifieke behoeften. Dit vormt de kern van datavrijheid. Met Veeam kunnen organisaties hun data beschermen, verplaatsen en herstellen van en naar de platforms van hun voorkeur. Het Veeam Data Platform biedt databeveiliging, dataherstel en datavrijheid om back-ups te maken en data overal te gebruiken zonder platform- of cloudlock-in. Op korte termijn voegt Veeam hieraan ondersteuning voor de Proxmox VE-hypervisor toe. Veeam ondersteunt momenteel VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, Nutanix AHV, Oracle Linux Virtualization Manager en Red Hat Virtualization, evenals AWS, Azure en Google Cloud.

Data Freedom

“Als we met klanten praten, is een van hun meest gestelde vragen hoe ze kunnen schakelen tussen hun favoriete platforms, zowel in de cloud als on-premises. Daarom is Veeam voorstander van Data Freedom – waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om naar nieuwe platforms te gaan met de gemoedsrust die we bieden via gegevensbescherming en cyberherstel”, aldus John Jester, Chief Revenue Officer bij Veeam.

“De introductie van Proxmox VE-ondersteuning breidt onze uitgebreide oplossing voor gegevensbeheer uit door het aanpakken van de uitdagingen waarmee onze klanten momenteel worden geconfronteerd, terwijl ze worstelen met moeilijke beslissingen om hun gegevens veilig en beschermd te houden en hun bedrijf draaiende te houden. Terwijl we blijven pleiten voor datavrijheid en keuze voor onze 450.000 klanten, biedt back-up voor Proxmox VE hen een extra optie voor de tools en flexibiliteit die ze nodig hebben om hun databeheerinspanningen te optimaliseren, cyberveerkracht mogelijk te maken en bedrijfsgroei te versnellen."

Keuzevrijheid

Veeam Data Platform geeft gebruikers meer keuzevrijheid om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de veranderende zakelijke behoeften op het gebied van zowel virtualisatie als de cloud. Veeam’s Proxmox VE-ondersteuning biedt onder meer:

  • Onveranderlijke back-ups: houd lokale en cloudback-ups van Proxmox VE VM's veilig en beschermd tegen versleuteling door ransomware, onbedoelde verwijdering of kwaadwillige vernietiging tijdens cyberaanvallen met op opslag gebaseerde onveranderlijkheid. Of maak gebruik van native ondersteuning voor tape en drives om een echte airgap te realiseren.
  • Compromisloze back-upprestaties: dankzij de CBT-integratie (changed block tracking) en de hot add-back-upmodus kunnen Proxmox VE-gebruikers snellere en efficiëntere back-ups maken van virtuele machines (VM).
  • Veeam BitLooker: Door automatisch ongebruikte schijfblokken uit te sluiten, zoals die behoren tot verwijderde gast-OS-bestanden, verbetert deze intelligente functie de back-upprestaties en bespaart opslagruimte.
  • Opslagflexibiliteit: Ondersteuning voor alle typen back-uprepository's van Veeam Backup & Replication, inclusief geharde repositories en objectopslag, stelt klanten in staat eenvoudig back-uprepositories te maken op basis van opslag die past bij hun RTO/RPO-vereisten en budget.
  • Volledig VM-herstel: VM's van belangrijke virtualisatieplatforms zoals VMware vSphere, Microsoft Hyper-V of de publieke cloud kunnen direct worden hersteld naar Proxmox VE – en andersom.
  • Gedetailleerde herstelmogelijkheden: Alle gewijzigde en verwijderde bestanden zijn herstelbaar, bijvoorbeeld na een ransomware-aanval.

"De nieuwe ondersteuning van Veeam voor Proxmox is een bewijs van de klantwaarde die Proxmox VE levert in deze tijd van markttransformatie", aldus Martin Maurer, CEO van Proxmox. "We zijn blij dat zoveel klanten duidelijk maken dat Proxmox VE de hypervisor is die voldoet aan hun bedrijfsdoelstellingen. Veeam levert uitgebreide Proxmox VE-back-up in het Veeam Data Platform en bevestigt en erkent de eisen en wensen van klanten voor keuzevrijheid op het gebied van data."

“Veeam heeft de afgelopen jaren uitgebreide platformondersteuning ontwikkeld en verbetert voortdurend de manier waarop het omgevingen van elke omvang beter kan beschermen”, zegt Christophe Bertrand, Practice Director bij ESG. “Dit is de reden waarom het bieden van veerkracht aan Proxmox VE-omgevingen – de zesde hypervisor die het bedrijf nu ondersteunt – niet alleen een logische stap is, maar ook een stap die de focus van Veeam op de eisen van klanten en MKB-markten rond de bescherming van gegevens en de mobiliteit ervan verder zou moeten bevestigen.”

VeeamON 2024

Veeam zal deze nieuwe mogelijkheden voor gegevensbescherming voor het eerst live presenteren tijdens VeeamON 2024, dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni 2024, in het Diplomat Resort in Fort Lauderdale, Florida en online. Ontdek op het event daarnaast de nieuwste trends op het gebied van gegevensbescherming en ransomwareherstel tijdens het 10e jaarlijkse VeeamON-evenement, dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juni 2024, in het Diplomat Resort in Fort Lauderdale, Florida en online. VeeamON 2024 Diamond-sponsors zijn onder meer ExaGrid, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo en Microsoft; Platinum sponsors Backblaze, Hitachi, Pure Storage, Scality, en Wasabi en vele anderen. Schrijf u nu in voor VeeamON 2024 onsite of woon het event gratis virtueel bij.

Algemene beschikbaarheid voor Proxmox VE-ondersteuning wordt verwacht in het derde kwartaal van 2024.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024