Witold Kepinski - 16 mei 2024

Alkira haalt 100 miljoen dollar op

Alkira, speler op het gebied van on-demand netwerkinfrastructuur as-a-service, heeft de afsluiting aangekondigd van een Series C-financieringsronde van 100 miljoen dollar, waarmee de totale financiering van het bedrijf tot nu toe verhoogd tot 176 miljoen dollar.

Alkira haalt 100 miljoen dollar op image

De ronde werd geleid door Tiger Global Management, een mondiale investeringsmaatschappij, met aanvullende investeringen van Dallas Venture Capital, Geodesic Capital en NextEquity Partners; en deelname van bestaande investeerders, waaronder Kleiner Perkins , Koch Disruptive Technologies en Sequoia Capital.

“De explosieve groei van cloudapplicaties en AI-workloads zorgt voor een sterke stijging van de vraag naar flexibele, veilige, schaalbare, kostenefficiënte netwerkoplossingen”, zegt Amir Khan , CEO van Alkira. “We hebben het geluk dat we sterke partners hebben die ons helpen aan die vraag te voldoen, terwijl we de groei versnellen, opwindende nieuwe kansen verkennen en uitzonderlijke waarde blijven leveren aan onze klanten. Ons getalenteerde team is de motor achter het succes van Alkira en we zijn zeer dankbaar voor hun harde werk en toewijding om ons zover te krijgen."

Cloud-first-tijdperk

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan publieke clouddiensten in 2024 naar verwachting in totaal 679 miljard dollar bedragen en in 2027 de 1 biljoen dollar overschrijden. Deze digitale transformatie dwingt bedrijven om hun volledige netwerkinfrastructuur te heroverwegen. Langetermijntrends zoals kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de manier waarop organisaties data gebruiken verder, waardoor efficiënte en veilige netwerken nog belangrijker worden. Met zijn innovatieve netwerkinfrastructuur as-a-service-platform stelt Alkira bedrijven in staat om hun volledige netwerkinfrastructuur naadloos in te zetten, te beheren en te optimaliseren om prioriteit te geven aan efficiëntie, flexibiliteit, veiligheid en schaalbaarheid.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024