Wouter Hoeffnagel - 22 mei 2024

ByteDance mikt op snelle behandeling van rechtszaak over Amerikaanse verbod

TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen de rechtszaak waarmee zij een gedwongen verkoop of verbod in de Verenigde Staten (VS) proberen te voorkomen versnellen. Het juridisch team van het bedrijf dient hiervoor een verzoek in bij de rechtbank.

ByteDance mikt op snelle behandeling van rechtszaak over Amerikaanse verbod image

De zaak draait om een Amerikaanse wet die ByteDance dwingt tot een verkoop van zijn Amerikaanse activiteiten aan een partij die door de Amerikaanse overheid is goedgekeurd. Indien het bedrijf deze stap niet zet, wordt de verspreiding van de app van TikTok in de VS aan banden gelegd.

Onherstelbare schade

In de aanvraag spreken advocaten van TikTok en ByteDance over onherstelbare schade die door het verbod of gedwongen verkoop kan ontstaan. Een snelle behandeling van de rechtszaak kan deze schade voorkomen. Het verzoekt de rechtbank uiterlijk begin december over de zaak te beslissen. Dit schept voldoende tijd om indien nodig naar het Hooggerechtshof te stappen.

Diverse partijen hebben al laten weten geïnteresseerd te zijn in een mogelijke overname. Denk daarbij aan zakenman Frank McCourt (eigenaar van Olympique Marseille) en voormalig Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024