Witold Kepinski - 21 mei 2024

Nutanix introduceert nieuwe AHV implementatie opties

Nutanix, speler op het gebied van hybride multi-cloud computing, kondigt nieuwe Nutanix AHV-implementatieopties en -programma’s aan. Deze helpen klanten bij het versnellen van de modernisering van hun infrastructuur door bestaande investeringen in serverhardware te hergebruiken, terwijl ook meer flexibiliteit bij de implementatie wordt toegevoegd om te voldoen aan verschillende behoeften op het gebied van workload- en kostenbeheer. Daarnaast kondigt het bedrijf nieuwe mogelijkheden aan in de Nutanix AHV-hypervisor om de weerbaarheid te versterken en implementaties op enterprise-schaal te ondersteunen, om klanten te helpen die op zoek zijn naar een nieuw virtualisatie- en containerization-platform.

Nutanix introduceert nieuwe AHV implementatie opties image

“We hebben de beslissing genomen om al onze workloads, inclusief onze bedrijfskritieke 24x7-omgeving, over te zetten naar Nutanix toen we vernamen dat onze bestaande hypervisor-prijzen meer dan zouden verdubbelen”, zegt Andrew Phan, CIO bij Treasure Island en Circus Circus Hotel Casino in Las Vegas. “De overstap naar Nutanix was een van de snelste en soepelste migraties die we ooit hebben meegemaakt.”

Nieuwe Nutanix AHV-implementatieopties

Nutanix heeft nieuwe AHV-servercapaciteiten aangekondigd, die momenteel nog in ontwikkeling zijn, om de migraties van klanten naar Nutanix te stroomlijnen vanaf de bestaande legacy-hypervisor. Het bedrijf werkt samen met Cisco om Cisco UCS-bladeservers te certificeren als onderdeel van het strategische partnership tussen Nutanix en Cisco. Deze nieuwe functionaliteit stelt bedrijven in staat om bestaande geïmplementeerde servers, inclusief bladeservers, een nieuwe bestemming te geven om de Nutanix AHV-hypervisor te draaien. Dit zal voortbouwen op flexibele schaling van de Nutanix-architectuur met compute-only nodes die zijn verbonden met HCI of storage-only nodes. Nutanix zal in de loop van de tijd ook de mogelijkheid uitbreiden om AHV te draaien op een breed scala aan bestaande en nieuwe serverconfiguraties in samenwerking met OEM-partners, als onderdeel van het Nutanix Elevate-programma.

“Terwijl klanten zich haasten om hun infrastructuur te moderniseren voor hun meest veeleisende applicaties, werken we samen met Nutanix om de hypervisor AHV in staat te stellen op meer soorten servers te draaien dan ooit tevoren, te beginnen met Cisco’s blade- en rackserverportfolio, inclusief de Cisco UCS X-serie”, zegt Jeremy Foster, SVP/GM, Cisco Compute. “Dit biedt gezamenlijke Cisco- en Nutanix-klanten meer keuze bij het moderniseren van hun datacenters."

Daarnaast ondersteunt Nutanix het hergebruik van veel van de meest populaire vSAN ReadyNode-configuraties, om klanten te helpen in de vereenvoudiging van hun migratie naar de Nutanix Cloud Infrastructure-oplossing met de AHV-hypervisor door hergebruik van bestaande hardware mogelijk te maken. De optie om bestaande serverhardware te hergebruiken, net als de uitbreiding van compute-only-hardware-opties, kan helpen om de TCO drastisch te verlagen voor klanten die hun infrastructuur willen moderniseren.

Platform

“We zijn verheugd om met onze partners samen te werken om het bereik van Nutanix AHV hypervisoruit te breiden naar compute-only servers die verder gaan dan traditionele hyperconverged servers, waardoor we de adoptie door zakelijke klanten verder versnellen om hun bedrijfsvoering te vereenvoudigen en hun cyberweerbaarheid te vergroten”, zegt Thomas Cornely, SVP Product Management bij Nutanix. “Dit jaar vieren we de tiende verjaardag van de Nutanix AHV-hypervisor, met een voortdurende focus op innovatie om het beste virtualisatie- en containerization-platform op enterprise-niveau te leveren.”

Digital Resilience

Nutanix kondigt ook nieuwe mogelijkheden aan om AHV-workloads en hun data te beschermen tegen cyberaanvallen, en om maximale uptime te leveren voor bedrijfskritische applicaties in implementaties op meerdere locaties. Nutanix heeft met name zijn Secure Snapshot-capaciteit verbeterd om de cyberweerbaarheid van het platform te versterken met een nieuwe multi-party goedkeuringscontrole voor bevoegde bewerkingen, zoals snapshotwijzigingen om het platform te beschermen tegen onder andere malware en ransomware. Daarnaast zal Nutanix AHV zijn Metro-oplossing verbeteren met ondersteuning voor multi-site Disaster Recovery (DR) om klanten te helpen sneller te herstellen van twee gelijktijdige site-storingen. Deze nieuwe functionaliteit kan nuttig zijn voor klanten die vallen onder de Digital Operations Resilience Act (DORA), die in 2025 van kracht wordt voor financiële dienstverleners in de Europese Unie. Klanten kunnen hun grootste, bedrijfskritische systemen draaien op het Nutanix Cloud Platform en profiteren van vereenvoudigde operations en een unified hybride multi-cloud operating-model.

Bovendien maakt Automatic Cluster Selection in de Nutanix AHV hypervisor het gemakkelijker voor klanten om hun gebruikers een cloud-achtige selfservice-ervaring te bieden over grote Nutanix-omgevingen heen. Deze nieuwe functie plaatst op intelligente wijze nieuw gecreëerde virtuele machines (VM's) in een set clusters, waardoor het gebruik van resources in evenwicht wordt gebracht zonder tussenkomst van de beheerder, waardoor de selfservice provisioning van applicaties wordt vereenvoudigd. Nutanix blijft ook de belangrijkste virtualisatiefuncties verbeteren, zoals live migratie. Deze nieuwste innovatie versnelt live migraties, met name voor grote en zeer actieve VM's, door de manier waarop geheugen op een intelligentere manier wordt gerepliceerd naar de destination-host.

Nieuwe AHV-servermogelijkheden en AHV Metro multi-site DR zijn momenteel in ontwikkeling. Ondersteuning voor vSAN ReadyNode, Secure Snapshot en Automatic Cluster Selection in AHV zijn momenteel beschikbaar voor klanten. Meer informatie is hier te vinden.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024