Witold Kepinski - 21 mei 2024

OVHcloud opent zijn eerste Dutch Local Zone in Amsterdam

OVHcloud, een Europese cloud speler en dochteronderneming van OVH Group, kondigt de opening aan van haar eerste Public Cloud Local Zone in Amsterdam. Dankzij de technologie van gridscale, de laatste overname van OVHcloud, kan de Group nu binnen enkele weken cloudcapaciteit inzetten om nieuwe internationale locaties te bedienen.

OVHcloud opent zijn eerste Dutch Local Zone in Amsterdam image

In aanvulling op de Local Zones die eerder werden geopend in Brussel, Madrid en Milaan biedt de eerste Local Zone in Amsterdam nieuwe mogelijkheden voor Nederlandse klanten om toegang te krijgen tot de Public Cloud-diensten van de Group, met lagere latency en lokale dataretentie. Volledig in overeenstemming met de Europese regelgeving op het gebied van digitale soevereiniteit en beveiliging past de nieuwe Local Zone in Amsterdam in het strenge beveiligingsbeleid van organisaties in de financiële, bancaire en overheidssector.

De nieuwe OVHcloud Local Zone in Amsterdam combineert voor Nederlandse klanten het voordeel van OVH Group’s Open en Trusted Cloud met het voordeel van data residency. Nu gegevens fysiek dichtbij worden opgeslagen of benaderd en toegankelijk zijn via de cloud, kunnen klanten erop vertrouwen dat hun gegevens binnen de geografische grenzen blijven die worden bepaald door lokale regelgeving of beveiligingsbeleid. Dit is vooral belangrijk in sectoren zoals consulting, financiële dienstverlening en gezondheidszorg.

Local Zones zorgen ook voor een betere latency. Dat betekent dat workloads met latency-gevoelige diensten zoals real-time analytics, e-commerce websites, Content Delivery Networks (CDNs) voor replay en streaming video’s en cloud gaming zullen profiteren van snellere responstijden, wat een betere gebruikerservaring oplevert. Voor de meeste klanten hebben de Local Zones van OVHcloud een latency van slechts enkele milliseconden, waardoor gebruiksscenario’s zoals high-performance cloud gaming met minimale vertragingen mogelijk zijn.

Amsterdam

"De beschikbaarheid van de Amsterdam Local Zone vandaag markeert een mijlpaal in de relatie van OVHcloud met Nederland en toont eens te meer de centrale rol van het land in de strategie van de OVH Group. Vanaf nu kunnen Nederlandse klanten profiteren van de Local Zone om te vertrouwen op nog veiligere, snellere en efficiëntere diensten om lokaal bedrijven en digitale transformatie in het tech-ecosysteem van Amsterdam te ondersteunen,” aldus Caroline Comet-Fraigneau, Vice President Frankrijk, Benelux, Afrika en Midden-Oosten bij OVHcloud.

Organisaties kunnen nu profiteren van Local Zone Public Cloud-functies, waaronder Compute, Block Storage en Networking, inclusief lokale Public IP. In de komende maanden zullen aanvullende services worden vrijgegeven dankzij een iteratief ontwikkelingsmodel. Klanten kunnen in de toekomst toegang verwachten tot functies zoals Object Storage en Managed Rancher Service voor multi-cloud Kubernetes-beheer.

De nieuwe Local Zones van OVHcloud in Amsterdam, Brussel, Madrid en Milaan zijn tevens ISO/IEC 27001 gecertificeerd, aangevuld met de vereisten van ISO/IEC 27017 specifiek voor de beveiliging van clouddiensten en ISO/IEC 27018 voor de bescherming van persoonsgegevens. Deze certificeringen zorgen ervoor dat bedrijven diensten kunnen implementeren in een OVHcloud-omgeving met de hoogste beveiligingsstandaarden.

Beschikbaarheid

De Local Zone in Amsterdam is per direct beschikbaar voor klanten die hun Public Cloud-diensten rechtstreeks vanuit de OVHcloud-klanteninterface beheren.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024