Witold Kepinski - 24 mei 2024

Dell werkt samen met NVIDIA, ServiceNow en Microsoft aan NativeEdge

Dell Technologies gaat samenwerkingen aan met NVIDIA, ServiceNow en Microsoft die de manier verbeteren waarop bedrijven AI aan de edge kunnen inzetten. Dell introduceert ook een nieuwe release van Dell NativeEdge , ons softwareplatform voor edge-operaties dat een end-to-end, full-stack gevirtualiseerde oplossing aan de edge biedt, waarmee de ontwikkeling, implementatie en schaling van AI-applicaties aan de edge worden gestroomlijnd.

Dell werkt samen met NVIDIA, ServiceNow en Microsoft aan NativeEdge image

Als onderdeel van de nieuwste Dell AI Factory met NVIDIA-aankondigingen breidt Dell de strategische samenwerking met NVIDIA uit om AI-toepassingen overal mogelijk te maken en te versnellen waar klanten deze nodig hebben. Dell NativeEdge is een edge-orkestratieplatform dat de levering van NVIDIA AI Enterprise automatiseert,  een end-to-end softwareplatform dat NVIDIA NIM en andere microservices omvat voor de ontwikkeling en implementatie van productietoepassingen.

Voor NVIDIA AI Enterprise-klanten combineert deze samenwerking NativeEdge, het edge operations-softwareplatform van Dell, met NVIDIA AI-tools en SDK's. Van video-analyse met NVIDIA Metropolis, spraak en vertaling met NVIDIA Riva, tot geoptimaliseerde inferencing aan de edge met NVIDIA NIM: we hebben het gedekt met nieuwe implementatieblauwdrukken die de levering van NVIDIA AI-frameworks naar edge-apparaten en daarbuiten automatiseren.

Deze NativeEdge-mogelijkheid maakt het gemakkelijk voor ontwikkelaars en IT-operators om AI-oplossingen automatisch aan de edge op NativeEdge-eindpunten te ontwikkelen en te implementeren, mogelijk gemaakt door NVIDIA-versneld computergebruik. Deze innovatie omvat een breed scala aan gebruiksscenario's, zoals visuele analyses, industriële automatisering en gepersonaliseerde winkelervaringen.

Dell NativeEdge en ServiceNow creëren closed-loop-integratie voor de Edge

Voortbouwend op het partnerecosysteem kan Dell NativeEdge nu worden geïntegreerd met het Now Platform van ServiceNow, waardoor de ontwikkeling en implementatie van AI-applicaties aan de edge wordt vereenvoudigd. Deze integratie stelt bedrijven in staat om de IT-activiteiten efficiënt uit te breiden van het kerndatacenter naar de edge, waardoor een geautomatiseerde edge-beheeroplossing wordt geboden die zich uitstrekt van de eerste implementatie op dag 1 tot de operaties op dag 2+ en daarna. Met deze closed-loop automatisering zal ons partnerschap de orkestratie, het beheer en de workflow van edge computing-resources vereenvoudigen, waardoor efficiëntere, flexibelere en veiligere operaties en servicemodellen voor AI en andere edge-workloads in meerdere sectoren worden geboden, aldus Dell.

Edge-innovatie met Azure Arc en Dell NativeEdge

Het momentum aan de edge wordt verder versterkt met Dell's introductie van Azure Arc enablement-automatisering door Dell NativeEdge. Deze nieuwe oplossing heeft tot doel de Azure-klantervaring te verbeteren en de beveiliging aan de edge te verbeteren. De integratie richt zich op het vereenvoudigen van edge-operaties, het bevorderen van AI-mogelijkheden aan de edge en het bieden van uitgebreide bescherming met Zero Trust-beveiligingsprincipes. Met de automatisering van Azure Arc enablement stelt NativeEdge klanten in staat om Azure-services moeiteloos in hun omgeving te integreren, waardoor de cloudvoordelen van Azure, zoals automatisering en snelle implementatie naar de edge, worden gebracht. Ten slotte optimaliseert NativeEdge de voorsprong door samengestelde implementatieblauwdrukken te creëren en Azure Arc te gebruiken voor een eenvoudige klantervaring, bijvoorbeeld de implementatie van Azure IoT Operations op Kubernetes.

Aanhoudend momentum in het ISV-ecosysteem van de industrie

Om betere bedrijfsresultaten en edge-use cases te stimuleren, heeft Dell zes nieuwe NativeEdge-oplossingen geïntroduceerd voor ISV's die productie-, retail- en digitale steden bedienen. In het bijzonder verbetert een nieuw Unified Operations Center met Aveva- oplossing het databeheer en de burgerdiensten door een 360-graden operationeel beeld te bieden voor stadsplanning. Het integreert verschillende stadssystemen met behulp van de expertise van Aveva, Astrikos AI en Dell NativeEdge, en biedt een veilige, datagestuurde aanpak om stedelijk beheer en infrastructuur te optimaliseren.

Dell NativeEdge-verbeteringen

Dell kondigt een nieuwe release van Dell NativeEdge aan, die de implementatie van applicaties op bare-metal containers omvat, wat betere prestaties, schaalbaarheid en beveiliging oplevert. Dell introduceert REST API's voor Dell NativeEdge om te integreren in DevOps-workflows en bieden nieuwe tools aan (bijvoorbeeld de Visual Studio Code-plug-in) om klanten te helpen applicatie-integraties te ontwikkelen. Als antwoord op de vraag van klanten bieden we nu zowel NativeEdge-software als NativeEdge Endpoints aan als één maandelijks abonnement bij Dell APEX, waarmee Dell een OpEx-model voor consumptie bieden.

Daarnaast heeft Dell de ondersteuning voor de edge-infrastructuur uitgebreid met NativeEdge Endpoints, waaronder Dell Precision-werkstations en extra PowerEdge-servers, waaronder de nieuwe PowerEdge T160 Server. Een bijzonder hoogtepunt is de nieuwe PowerEdge T160. Met slechts 17 liter, 42% kleiner dan zijn voorganger,  is hij ideaal voor kleine ruimtes zoals winkels aldus Dell.

Empowering van Edge-transformatie: introductie van nieuwe Edge-services

Ten slotte lanceert Dell twee nieuwe Edge Services: ProConsult Advisory Services voor Edge en Infrastructure en Application Design Services voor Edge. Deskundigen van Dell Services helpen u bij het beoordelen van uw huidige status en het ontwikkelen van de edge-strategie om de gewenste status te bereiken, en bij het ontwerpen van de edge-omgeving om de efficiëntie, prestaties en ROI te maximaliseren.

Lees hier meer.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024