Wouter Hoeffnagel - 27 mei 2024

Luis Blando is Chief Product & Technology Officer bij OutSystems

Luis Blando is bij low-code softwarebedrijf OutSystems benoemd tot Chief Product & Technology Officer (CPTO). Blando leidt in deze functie de productontwikkeling en technologische strategie van OutSystems. Hij beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van technologische strategieën. In zijn nieuwe rol rapporteert Blando aan OutSystems-CEO en -oprichter Paulo Rosado.

Luis Blando is Chief Product & Technology Officer bij OutSystems image

Voor zijn overstap naar OutSystems was Blando in verschillende leiderschapsposities werkzaam bij Proofpoint, Intel en Verizon. Hier breidde hij onder meer grote teams uit, stimuleerde productontwikkeling en gaf leiding aan technische transformaties. Zijn werk aan het Argentina Software Development Center van Intel is vijf keer onderscheiden met de Sadosky Award, een high-tech prijs in Argentinië.

Low-code en GenAI

“GenAI gaat de manier waarop we werken veranderen en low-code is van het grootste belang voor deze transformatie”, zegt Blando. “OutSystems loopt voorop bij het vormgeven van de toekomst van software-ontwikkeling en heeft een sterke positie om leidend te blijven op dit gebied. Ik ben blij met de kans om impact te hebben op de OutSystems product roadmap en de volgende generatie software-ontwikkelaars te kunnen inspireren waardoor AI-gedreven low-code uiteindelijk op grote schaal wordt ingezet en bij iedereen populair is.”

“Luis is een getalenteerd leider op het gebied van product en technologie die zijn kennis van digitale transformatie meebrengt naar ons leiderschapsteam nu we sterk inzetten om een AI-gedreven applicatie-platform te leveren voor bedrijfskritische software”, zegt Rosado. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Luis de productleider is die onze AI-gedreven product- en technologie roadmap zal versnellen.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024