Witold Kepinski - 25 mei 2024

Nutanix en EnterpriseDB werken nauwer samen

Nutanix en EnterpriseDB kondigen de integratie aan tussen EDB en Nutanix Database Service. Klanten kunnen daarmee de kracht van PostgreSQL benutten voor de veilige ondersteuning van hun meest data-intensieve applicaties en workloads.

Nutanix en EnterpriseDB werken nauwer samen image

De oplossing combineert Nutanix Database Service’s (NDB) krachtige developer self-service en database-automatisering met EDB’s prestaties en hoge beschikbaarheid, enterprise security en Oracle-compatibiliteit. 

Het doel is een snellere inzet van PostgreSQL, zodat gezamenlijke klanten sneller nieuwe cloud-native- en bestaande enterprise-applicaties op schaal kunnen ondersteunen in zowel on-premises datacenters als public clouds. Ook maakt EDB ondersteuning voor analytische en AI-gebaseerde applicaties mogelijk.

Met deze uitgebreide samenwerking wordt EDB een officieel ondersteunde database van Nutanix Database Service. De prestaties, geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en Oracle-compatibiliteit van EDB, in combinatie met de API-gestuurde integraties en beheermogelijkheden van NDB, bieden klanten betrouwbaardere database-operations, efficiëntere ontwikkelaars en een snellere time-to-market, aldus de twee partners.

EDB op NDB is nu beschikbaar.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024