Witold Kepinski - 31 mei 2024

BlueRock TMS versterkt internationale groeiplannen door samenwerking met Fortino Capital

BlueRock TMS, een leverancier van transportbeheersystemen (TMS), kondigt de betrokkenheid van Fortino Capital aan als investeerder. BlueRock TMS is opgericht in Nederland in 2013 door professionals uit de industrie met als doel de logistiek wereldwijd te vereenvoudigen.

BlueRock TMS versterkt internationale groeiplannen door samenwerking met Fortino Capital image

Vandaag de dag levert BlueRock TMS zijn logistieke expertise en SaaS-oplossingen aan klanten in meer dan dertig landen verspreid over drie continenten, vanuit zes internationale kantoren. Fortino Capital is een toegewijde investeerder in B2B SaaS-bedrijven gevestigd in Europa, die hun bedrijf wereldwijd laten groeien.

BlueRock TMS combineert zowel operationele als analytische functionaliteiten in één modulair TMS-platform. Het biedt functionaliteiten op het gebied van vrachtbronnen, inkoop, operationele planning, orderbeheer, uitvoering van zendingen en afwikkeling van vracht. Met deze modulaire softwarebenadering stimuleert BlueRock TMS innovatie op het gebied van geïntegreerde gegevensanalyse en modellering, waarbij geavanceerde optimalisatie- en simulatiefuncties worden aangeboden aan zijn klanten. Organisaties die hun transportoperaties willen optimaliseren, kunnen hun gehele TMS-omgeving verbeteren in hun eigen tempo, vertrouwend op de schaalbare software van BlueRock TMS en het team van experts op het gebied van logistiek, software en datascience.

Organisaties over de hele wereld zoeken naar manieren om hun transport- en logistieke processen te optimaliseren om producten sneller te leveren en tijd en geld te besparen, maar ook steeds meer om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren en duurzamer te worden.

Wouter Lammerse, oprichter en CEO van BlueRock TMS, merkt op: “De focus heeft altijd gelegen op het verbeteren van de ervaring van de eindgebruiker terwijl we zakelijke resultaten leveren. Onze klanten zitten doorgaans op gefragmenteerde gegevens waardoor hun mogelijkheden om waardevolle inzichten te genereren beperkt zijn. BlueRock TMS stelt organisaties in staat om hun operationele gegevens te centraliseren door systemen zoals ERP, WMS (Warehouse Management System) en FMS (Freight Management System) naadloos te integreren in één omgeving. De software biedt vervolgens concrete, op gegevens gebaseerde inzichten en aanbevelingen voor acties. We zijn zeer verheugd met de mogelijkheid die Fortino Capital ons biedt om weer een solide stap voorwaarts te zetten in onze ambitie om wereldwijd marktleider te worden in TMS- en analytische oplossingen. We kijken uit naar de samenwerking om onze organische en buy-and-build-groeistrategie uit te voeren.”

Ida Kuijken, partner bij Fortino Capital: “Fortino Capital is toegewijd aan het versnellen van de internationale groei van B2B SaaS-leveranciers en aan het ondersteunen van buitengewoon ondernemerschap. Het werken met en investeren in BlueRock TMS combineert beide elementen. Met onze kennis van B2B SaaS-oplossingen en markten verkennen we de uitgebreide internationale groeimogelijkheden voor BlueRock TMS. We geloven sterk dat we samen nog meer autonome groei kunnen realiseren en nieuwe klantnamen kunnen toevoegen naast bedrijven als DPD, Vivienne Westwood, PostNL en Purolator. We zien BlueRock TMS als een platforminvestering met mogelijkheden om het aanbod uit te breiden met gerichte buy-and-build-acquisities. We zullen ons netwerk inzetten om dergelijke kansen te identificeren. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Wouter en het gehele team van BlueRock TMS aan hun wereldwijde groei.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024