Witold Kepinski - 04 juni 2024

HPE Aruba Networking Enterprise introduceert nieuwe Private 5G toepassing

Hewlett Packard Enterprise introduceert HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G om klanten te helpen de implementatie en beheer van private 5G-netwerken te versnellen en te vereenvoudigen.

HPE Aruba Networking Enterprise introduceert nieuwe Private 5G toepassing image

Deze oplossing levert volgens HPE hoge niveaus van betrouwbare draadloze dekking in grote campus- en industriële omgevingen en creëert daarmee nieuwe use cases voor private mobiele netwerken. Met HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G, verhogen bedrijven hun high-performance connectiviteit met een volledig geïntegreerd private 5G-netwerk dat beschikt over:

  • Een end-to-endproduct met een 4G/5G core, HPE ProLiant Gen11 servers, SIM/eSIM kaarten, 4G/5G small cells en een dashboard.
  • Nieuwe 4G/5G small cell radio's van HPE die indoor/outdoor dekking bieden. Hierdoor is het niet langer nodig om een aparte beheertool van een externe leverancier te integreren en te gebruiken.
  • Vereenvoudigd cloud-native beheer en automatisering voor abonneebeheer, implementatiebeheer, core monitoring en radiomonitoring. De integratie in HPE Aruba Networking Central staat op de planning.
  • Uitgebreide datavastlegging en -levering door AI voor het bouwen van AI data lakes en het activeren van inferentie-oplossingen.
  • Interoperabiliteit met een gedeeld spectrum voor privégebruik door bedrijven: CBRS-spectrum in de VS en wereldwijd, waar regelgeving dit toestaat, vanaf 2025.
  • Vereenvoudigde configuratie met een vooraf geïntegreerde en geteste oplossing, inclusief alles wat nodig is om een zakelijk privé 4G/5G-netwerk te implementeren.
  • Mogelijkheid om oplossingen te implementeren in minder dan 30 minuten met zero touch provisioning en configuratiewizards die de 3GPP cellulaire complexiteit verbergen.

Foto: HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G

Wifi- en private 5G-oplossingen

Met deze uitbreiding van het edge-to-cloudportfolio levert HPE Aruba Networking als enige wereldwijde leverancier zulke uitgebreide wifi- en private 5G-oplossingen.

HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G helpt klanten hun productiviteit en inventiviteit te verhogen als aanvulling op de kosteneffectieve connectiviteit met hoge capaciteit die wifi biedt.

"Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met klanten die draadloze dekking willen in veeleisende omgevingen zoals grote buitengebieden; het leveren van diensten voor snel groeiende klanten; of het bieden van gerichte toegang in een specifiek spectrum", zegt Stuart Strickland, Wireless Chief Technology Officer, HPE Aruba Networking. "De complexiteit van de huidige aanpak voor private mobiele netwerken heeft hen tegengehouden. Door voort te borduren op HPE Aruba Networking’s expertise in wireless innovaties en leiderschap, zijn we nu uniek gepositioneerd om nieuwe applicaties voor private cellular mogelijk te maken. Dit doen we door Athonet core cellular oplossingen te integreren met onze kennis van enterprise networking.”

Bovendien stelt HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G ook communicatiedienstverleners (CSP's) in staat om snel private 5G-netwerken in te zetten voor hun klanten. Deze geïntegreerde private 5G-oplossing is een aanvulling op bestaande wifi-gebaseerde managed services en zal telecomklanten helpen de groeiende private cellular markt te bedienen om zo nieuwe inkomsten te genereren uit bestaande klanten.

Logische uitbreiding

Deze integratie is een vervolg op de overname in 2023 van de private cellular technologieleverancier Athonet, die 15 jaar leiderschap in private mobiele netwerken met zich meebrengt. Athonet is een technologiepionier die private cellulaire oplossingen implementeert bij klanten in verschillende industrieën zoals mobiele operators, ziekenhuizen, luchthavens, transporthavens, nutsbedrijven, overheden en openbare veiligheidsorganisaties.

“HPE Aruba Networking Enterprise Private 5G is een belangrijke stap om de uitdagingen op gebied van complexiteit, kosten, controle en beheer op te lossen die komen kijken bij het inzetten van private netwerken”, zegt Patrick Filkins, Senior Research Manager, IoT en Telecommunications, IDC. “HPE Aruba Networking focust op het efficiënt integreren van een private mobiel netwerk binnen het bestaande IT-framework van een bedrijf. Door netwerk- en devicebeheer te stroomlijnen met het gebruik van bekende tools en het dynamisch toekennen en behouden van devicebeleid in zowel 4G/5G, wifi- en wired LAN-netwerken”.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024