Redactie - 04 juni 2024

Nederlandse AI-startup Neople haalt 6 miljoen euro op

De Nederlandse AI-startup Neople heeft 6 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde geleid door Newion en Simon Capital, ondersteund door de bestaande investeerders Peak en Curiosity. Neople levert een softwareoplossing die AI-collega's ontwikkelt voor klantenserviceteams in e-commerce. Het bedrijf zal de investering gebruiken om de Duitse markt te betreden en het eerste AI-trainingscentrum voor digitale collega's te starten.

Nederlandse AI-startup Neople haalt 6 miljoen euro op image

Neople werd een jaar geleden opgericht met als doel om een einde te maken aan de grootste uitdagingen van klantenserviceteams. Door AI toegankelijk te maken via een digitale collega met een eigen karakter, moet de werkdruk in dergelijke teams verlaagd worden. Het bedrijf is inmiddels door ruim honderd Nederlandse en Duitse e-commercebedrijven ingehuurd. 

De nieuwe investering wordt onder meer gebruikt om een AI-trainingscentrum voor digitale collega's te starten. In dat trainingscentrum kunnen senior medewerkers AI-collega's opleiden, zodat die uiteindelijk volledig autonoom kunnen werken. Op die manier probeert de startup veelvoorkomende problemen rondom AI weg te nemen, zoals het probleem dat AI nog vaak onvolledige, onjuiste of ongepaste reacties geeft. 

Hans de Penning, mede-oprichter en CEO van Neople, legt uit: “We staan aan de vooravond van een verschuiving naar een nieuwe manier van werken met technologie. Binnenkort zullen AI-collega’s met de juiste soft skills alle repetitieve en tijdrovende taken precies volgens de instructies uitvoeren. Deze toekomstige samenwerking noemen wij ‘Collegial AI’.”

Daarnaast wil Neople dus verder uitbreiden in Duitsland. In september wordt daar het tweede kantoor geopend, wat volgens het bedrijf zorgt voor kortere lijnen om het Duitse klantenbestand uit te breiden.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024