Witold Kepinski - 04 juni 2024

SAP biedt partners meer mogelijkheden met Business AI

SAP intensiveert zijn samenwerkingen met Google Cloud, Meta, Microsoft en NVIDIA voor nieuwe, AI-gedreven functionaliteiten. Daarnaast introduceert het een uitgebreide integratie van AI-functionaliteiten in zijn cloudportfolio voor cruciale bedrijfsprocessen. SAP deed deze aankondigingen tijdens het jaarlijkse SAP Sapphire-evenement in het Amerikaanse Orlando.

SAP biedt partners meer mogelijkheden met Business AI image

De aangekondigde stappen beloven niet alleen een transformatie in de manier waarop bedrijven opereren, maar openen ook nieuwe mogelijkheden en kansen voor de partners van SAP. De verdere integratie van AI in SAP's cloudportfolio maakt het mogelijk om klanten krachtige, op maat gemaakte oplossingen te bieden die hen helpen om slimmere beslissingen te nemen, processen te optimaliseren en de concurrentie voor te blijven.

Meer mogelijkheden voor partners

Geavanceerde AI-functionaliteiten bieden partners de mogelijkheid om klanten te helpen waardevolle inzichten te verkrijgen, betere resultaten te behalen en creatievere probleemoplossingen te ontwikkelen. Denk aan AI-gegenereerde rapporten in SAP SuccessFactors die HR-managers objectieve informatie aanreiken voor gesprekken over beloning. Of aan de prognosefuncties in SAP Sales Cloud waarmee is te voorspellen welke combinaties van verkopers en producten de meeste omzet genereren.

Ook maakt SAP het voor partners eenvoudiger om op maat gemaakte AI-toepassingen te ontwikkelen voor SAP-applicaties binnen SAP AI Core. Hiervoor worden large language models (LLM’s) van Amazon Web Services (AWS) en Meta toegevoegd aan de generatieve AI-hub van SAP. Daarnaast lanceert SAP initiatieven die het voor klanten eenvoudiger maken om partners te vinden met de expertise die nodig is voor complexe SAP S/4HANA Cloud-transformaties.

Versterkte partnerschappen

SAP intensiveert met meerdere bedrijven de samenwerking op het gebied van generatieve AI:

  • Google Cloud

SAP en Google Cloud zetten een nieuwe stap in hun bestaande samenwerking door zich te richten op generatieve AI voor supplychainbeheer. De bedrijven koppelen onder andere hun bestaande technologieën. Hierbij worden de AI-assistent SAP Joule en SAP Integrated Business Planning geïntegreerd met de Gemini-modellen van Google Cloud en de datafundering van het Google Cloud Cortex Framework. Deze combinatie helpt bedrijven bij het beter anticiperen op verstoringen in de supplychain en het verfijnen van hun voorraadbeheer.

  • Meta

SAP gaat Meta Llama 3 integreren in SAP Analytics Cloud. Door deze samenvoeging kan SAP scripts ontwikkelen voor gepersonaliseerde analyses. Meta Llama 3 onderscheidt zich door zijn vermogen om taalnuances en context te begrijpen. Dit maakt het een uitstekende optie voor het omzetten van ingewikkelde zakelijke behoeften naar tastbare uitkomsten.

  • Mistral

SAP zal ook nieuwe Large Language Models van Mistral AI, een wereldwijd bedrijf gevestigd in Parijs dat zich specialiseert in generatieve AI, toevoegen aan de generatieve AI-hubfunctionaliteit in SAP AI Core.

  • NVIDIA

SAP en NVIDIA maken bekend dat ze intensief gaan samenwerken om geavanceerde AI-technologieën te integreren in bedrijfsapplicaties. Deze samenwerking focust zich op drie specifieke domeinen:

1. Joule als AI-assistent voor RISE with SAP
SAP verrijkt zijn AI-assistent Joule met de geavanceerde AI-technologieën van NVIDIA. Dit resulteert in meer relevante en precieze antwoorden op vragen gerelateerd aan de implementatie van RISE with SAP. Voor dit doel stelt SAP zijn uitgebreide consultancymiddelen ter beschikking aan de AI-modellen van NVIDIA.

2. ABAP-code genereren met Joule
SAP maakt gebruik van de gespecialiseerde infrastructuur van NVIDIA voor de integratie van Joule in ABAP Cloud, de cloudomgeving voor ABAP-ontwikkeling. Deze geoptimaliseerde infrastructuur zorgt voor een razendsnelle uitvoering, schaalbaarheid en beheer van Joule voor het automatisch genereren van ABAP-code.

3. Industriële digital twins met SAP Intelligent Product Recommendation
SAP versterkt zijn oplossing voor intelligente productaanbevelingen (SAP Intelligent Product Recommendation) met generatieve AI. De NVIDIA Omniverse Cloud API’s vormen hiervoor de basis. Deze API’s maken het mogelijk om complexe productieproducten en configuraties te simuleren in de vorm van industriële digital twins.

Nieuwe integraties voor Joule

SAP integreert Joule, de AI-assistent die al aanwezig is in SAP SuccessFactors, verder in zijn cloudtoepassingen. Joule wordt nu opgenomen in SAP S/4HANA Cloud-oplossingen en andere producten, zoals SAP Build en SAP Integration Suite. Tegen het einde van het jaar volgen ook SAP Ariba en SAP Analytics Cloud. Bovendien heeft SAP aangekondigd de reikwijdte van Joule uit te breiden door een integratie met Copilot voor Microsoft 365, wat leidt tot nog diepgaandere inzichten.

Andere cloudinnovaties die tijdens Sapphire zijn aangekondigd, bevatten functies die bedrijven over de hele wereld ondersteunen bij het meten, beheren en implementeren van hun duurzaamheidsstrategieën. SAP Sustainability Control Tower en SAP Sustainability Footprint Management houden nu op grote schaal CO2-voetafdrukken bij en assisteren bedrijven bij het naleven van de regelgeving.

“De Business AI-innovaties die we aankondigen op Sapphire 2024 veranderen de manier waarop bedrijven opereren fundamenteel”, zegt Christian Klein, CEO van SAP. “We streven naar een revolutionaire technologie die concrete resultaten oplevert. De AI-aankondigingen en -samenwerkingen van vandaag bouwen daarop voort. Hiermee helpen we klanten flexibeler en vindingrijker te worden. Dat is noodzakelijk voor succes in de huidige markt die snel verandert.”

AI en ethiek

SAP onderstreept het groeiende belang van kunstmatige intelligentie (AI) in de bedrijfswereld en herbevestigt haar toewijding aan de principes van relevante, betrouwbare en verantwoorde AI die ze zelf heeft geïntroduceerd. Tijdens Sapphire bekrachtigt SAP de 10 ‘guiding principles’ van de UNESCO-aanbeveling over de ethiek van kunstmatige intelligentie. Deze principes zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat AI-technologieën worden ontwikkeld en toegepast op een manier die de mensenrechten respecteert, eerlijkheid bevordert en bijdraagt aan duurzame ontwikkeling.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024