Witold Kepinski - 06 juni 2024

Pro Warehouse stijgt van brons naar platinum in EcoVadis duurzaamheidsevaluatie

De inspanningen voor een duurzamere bedrijfsvoering hebben geleid tot een aanzienlijke verbetering van de EcoVadis-rating van Pro Warehouse. De score van 84 op de 100 mogelijke punten plaatst het bedrijf in de top 1% van IT-bedrijven in Nederland op het gebied van duurzaamheidsprestaties.

Pro Warehouse stijgt van brons naar platinum in EcoVadis duurzaamheidsevaluatie image

Met meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven is EcoVadis één van de meest gerespecteerde en betrouwbare ratingbureaus op het gebied van duurzaamheid. Hun evaluaties richten zich op vier essentiële pijlers: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. 

Pro Warehouse behaalde in 2023 de EcoVadis brons erkenning en heeft zichzelf daarna ten doel gesteld zich op alle aspecten te willen verbeteren. Hierbij zijn interne processen tegen het licht gehouden en verschillende initiatieven met klanten en leveranciers opgestart, om gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Zo committeert Pro Warehouse zich aan de net-zero doelstellingen, breidt recycling en retouropties uit, ondersteunt lokale gemeenschappen en stichtingen als ‘Digidromen’. 

Susan Lamain (foto), KAM-coördinator bij Pro Warehouse is trots op de resultaten. “De verbeterde score is een geweldige erkenning voor de inspanningen en toont aan hoe belangrijk duurzaamheid voor Pro Warehouse is. De duurzame bedrijfsvoering heeft een positieve impact op de gehele waardeketen en helpt onze klanten om hun impact op de maatschappij en het milieu te minimaliseren. Het behalen van de EcoVadis platinum waardering is het begin van onze gezamenlijke reis naar een duurzamere toekomst. We geloven sterk in de kracht van samenwerking en nodigen onze partners en klanten uit om samen met ons de ecologische footprint te verkleinen. We blijven investeren in innovatieve oplossingen die helpen meer waarde te creëren voor onze klanten, medewerkers en de wereld om ons heen.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024