Witold Kepinski - 13 juni 2024

Splunk - Cisco annonceert Data Management Portfolio, AI Tools & Security Innovaties

Splunk, onderdeel van Cisco, doet drie belangrijke aankondigingen die het bedrijf tijdens hun jaarlijkse .conf-event in Las Vegas heeft gedaan.

Splunk - Cisco annonceert Data Management Portfolio, AI Tools & Security Innovaties image

Data Management

Splunk heeft ten eerste nieuwe datamanagement innovaties geïntroduceerd die klanten end-to-end zichtbaarheid en controle geven over hun datapijplijn.

  • Klanten kunnen nu hun data door een enkelvoudige pipeline preprocessen en uitgebreide, gebundelde inzichten verkrijgen.
  • De gecentraliseerde ervaring stelt Security Ops, IT Ops en engineering teams in staat om meer controle te krijgen over de vorm, het volume en de bestemming van hun gegevens en de verzameling van hun metrics en logs te verenigen.
  • Innovaties zoals Pipeline Builders en Ingest Processor helpen bij het filteren, maskeren, transformeren en verrijken van data, wat de dataverwerking vereenvoudigt en kosten vermindert.

AI

Splunk breidt te tweede zijn AI-mogelijkheden uit met nieuwe generative AI-assistants binnen Observability Cloud en Security.

  • Klanten krijgen verbeterde IT-zichtbaarheid en meer mogelijkheden voor proactieve bedreigingsbeperking.
  • De Splunk AI Assistant voor SPL is nu algemeen beschikbaar, waardoor klanten inzichten uit Splunk kunnen halen met behulp van natuurlijke taal.
  • Nieuwe AI-mogelijkheden voor IT Service Intelligence (ITSI), waaronder Configuration Assistant, Drift Detection voor KPI's en Adaptive Thresholds op entiteitsniveau, helpen bij het stroomlijnen van configuratieprocessen en het optimaliseren van operationele efficiëntie.

Security

Splunk heeft ten derde nieuwe innovaties aangekondigd gericht op het versterken van bedreigingsdetectie en security-activiteiten via meerdere gegevensbronnen.

  • Splunk Enterprise Security 8.0 stelt beveiligingsteams in staat om proactief en effectief risico’s te beheren en beperken met een naadloos workflow-ervaring.
  • De Federated Analytics-functie analyseert gegevens direct waar ze zijn opgeslagen voor threat hunting en frequente bedreigingsdetectie.
  • Cisco Talos versterkt beveiligingsteams met real-time bedreigingsinformatie.
Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024