Wouter Hoeffnagel - 17 juni 2024

Databricks en Shutterstock lanceren ImageAI voor zakelijk gebruik

Data- en AI-bedrijf Databricks en Shutterstock introduceren Shutterstock ImageAI, Powered by Databricks. Dit tekst-naar-beeld generatief AI-model is ontworpen voor zakelijk gebruik en genereert op maat gemaakte afbeeldingen voor specifieke zakelijke behoeften. ImageAI is gebouwd met behulp van de mogelijkheden van Databricks Mosaic AI en is uitsluitend getraind op de beeldbank van Shutterstock.

Databricks en Shutterstock lanceren ImageAI voor zakelijk gebruik image

ImageAI is ontworpen om fotorealistische afbeeldingen met een hoge resolutie te genereren voor commercieel gebruik. Het model is getraind op de gecureerde Shutterstock-collectie. Het beeldgeneratiemodel is gebouwd op het Databricks Data Intelligence Platform met Mosaic AI tooling. Door gebruik te maken van het Mosaic AI Model Training hebben Shutterstock en Databricks ImageAI in slechts enkele weken getraind. Klanten van Databricks kunnen ImageAI leveren via Mosaic AI Model Serving om het model in te passen in het bestaande beleid voor databeheer.

Organisaties kunnen afbeeldingen genereren op basis van hun eigen eisen. Zij krijgen daarbij de zekerheid dat het model is getraind op de gecureerde beeldbank van Shutterstock. Voor extra bescherming hebben Shutterstock-klanten daarnaast de optie om vrijwaring te ontvangen op de output. Ook kunnen organisaties het model verfijnen met hun huisstijl met behulp van Databricks Mosaic AI Model Training. ImageAI is beschikbaar in Databricks. Bedrijven kunnen het model hierdoor als een API call in hun toepassingen integreren en tegelijkertijd gebruik maken van automatische governance en monitoring.

Controle

"Wij geloven dat bedrijven de controle kunnen en moeten hebben in de bouw van aangepaste generatieve AI-modellen op basis van hun eigen data. Shutterstock biedt een van de meest uitgebreide visuele datasets ter wereld en we zijn blij dat ze ervoor gekozen hebben om hun hoogwaardige tekst-naar-beeldmodel op het Databricks Data Intelligence Platform te bouwen", zegt Naveen Rao, Vice President AI bij Databricks. "We hebben al duizenden maatwerkmodellen voor onze klanten getraind en we verwachten dat nog veel meer marktleiders als Shutterstock modellen zullen bouwen die door Databricks worden aangedreven om als dienst aan te bieden."

"Shutterstock is verheugd om ImageAI samen met Databricks tot leven te brengen. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding om verantwoorde AI te bevorderen en onze klanten innovatieve tools te bieden om hun creatieve workflows te verbeteren", zegt Aimee Egan, Chief Enterprise Officer bij Shutterstock. "Of het nu gaat om marketing, design of productbehoeften, ImageAI creëert betrouwbare visuals voor bedrijven. Het biedt ongeëvenaarde maatwerkopties en veiligheid voor zakelijk gebruik, en klanten kunnen worden beschermd door middel van vrijwaring van Shutterstock. Het is een belangrijke stap voorwaarts in de integratie van AI in contentcreatie."

Shutterstock ImageAI, Powered by Databricks is per direct beschikbaar in private preview op Databricks Mosaic AI Model Serving en live op Shutterstock.com. Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024