Redactie - 20 april 2011

Ordina verkoopt Finext


Ordina maakt vandaag bekend dat zij haar honderd procent deelneming Finext heeft verkocht. De onderneming is overgenomen door circa 70 professionals van Finext. Hiervoor hebben beide partijen een overeenkomst getekend. Met de verkoop is Finext volledig verzelfstandigd. Alle aandelen Finext zijn vandaag overgedragen. De verkoop van Finext is ingegeven door de strategische keuze van Ordina om zich volledig te richten op haar kernactiviteiten op het gebied van consulting, ICT en outsourcing.


Finext is specialist op het gebied van het concreet verbeteren van de financiële functie bij organisaties. Bij Finext werken circa 110 medewerkers. 

Ordina heeft tot de verkoop van Finext besloten als gevolg van de verdere aanscherping van haar strategische koers en focus op dienstverlening op het gebied van consulting, ICT en outsourcing. Vanwege het gebrek aan synergie tussen de specialistische activiteiten van Finext en de kernactiviteiten van Ordina is besloten om Finext te verkopen. De verzelfstandiging van Finext verscherpt het profiel van Ordina en biedt Finext een solide basis om zelfstandig verder te groeien in lijn met de eigen strategie. Met de verkoop van de deelnemingen Integer en Ormit in 2010, en nu de verkoop van Finext, zijn alle Ordina deelnemingen verzelfstandigd.