Redactie - 24 april 2011

EMC Avamar 6.0 integreert met Data Domain en VMware-omgevingen

EMC introduceert Avamar 6.0, een toepassing voor deduplicatie en backup. Deze versie biedt als eerste integratie met EMC Data Domain opslagsystemen en bovendien nieuwe mogelijkheden voor de bescherming van VMware-omgevingen.

Integratie Data Domain
Avamar is een eenvoudige, efficiënte deduplicatietoepassing. Door deze te combineren met de kracht en schaalbaarheid van Data Domain-systemen hebben bedrijven de flexibiliteit om Avamar ook in grote productieomgevingen toe te passen. Hierdoor ontstaat een geoptimaliseerde en schaalbare recovery-infrastructuur, wordt het beheer van databescherming samengebracht en kunnen geselecteerde backups naar de best draaiende systemen worden gestuurd op basis van workload. Data Domain is in staat meerdere workloads gelijktijdig te verwerken, waardoor bedrijven in staat zijn makkelijker over te stappen van legacy backup-software naar een oplossing die inspeelt op de hedendaagse eisen.

VMware vSphere backup-verbeteringen
Avamar vergroot de snelheid en efficiëntie tot wel drie keer de backup-snelheid van andere aanbieders, dankzij volledige benutting van de VMware vStorage API voor databescherming en de sterke integratie met VMware vCenter Server. Zo zijn beheerders in staat om veranderde datablokken snel te achterhalen, zijn backups sneller uit te voeren dankzij virtual proxy server pooling en is recovery gemakkelijker door het flexibele gebruik van images.

"De bescherming van virtuele machines speelt een grote rol in de bepaling van een backup-strategie. Avamar 6.0 speelt hierop in, terwijl de integratie met Data Domain-systemen ook het gebruik binnen grote ondernemingen mogelijk maakt. EMC blijft dergelijke integraties ontwikkelen om onze klanten van dienst te zijn. Deze integratie is een goed voorbeeld van hoe deduplicatiesoftware en -backup-systemen samen een nog beter aanbod vormen", aldus BJ Jenkins, president, EMC backup recovery systems division.