Redactie - 26 september 2011

Verizon aan kant Samsung in ruzies met Apple

Verizon Wireless, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten, kiest de kant van Samsung in diens juridische gevechten met Apple. Dat werd maandag duidelijk uit documenten die Verizon Wireless vrijdag indiende bij een rechtbank in Californië.

Apple diende op 15 april een verzoek in bij de rechtbank om de verkoop van sommige apparaten door het Zuid-Koreaanse concern in de Verenigde Staten te verbieden. Verizon Wireless is geen partij in de zaken tussen Apple en Samsung, maar kan toch gevraagd of ongevraagd stukken aan de rechtbank sturen. Dit verschijnsel heeft in juridische vaktermen Amicus Curiae.

Verizon Wireless vreest onder meer dat het door een verbod op de producten van Samsung klanten verliest voor zijn eigen zogeheten 4G LTE-netwerk. Het bedrijf investeerde miljarden dollars in licenties en de uitrol van dat netwerk. De producten die Apple graag verboden ziet, behoren tot de weinige apparaten op de markt die geschikt zijn voor 4G LTE, aldus Verizon Wireless.
Â