Redactie - 04 oktober 2011

AFAS Software neemt Yunoo over


AFAS Software neemt Yunoo, het grootste online huishoudboekje van Nederland, over. Yunoo heet vanaf nu AFAS Personal. Met deze overname breidt AFAS, bekend van haar softwareoplossingen voor de zakelijke markt, haar dienstverlening uit naar de consumentenmarkt. De medewerkers van Yunoo zijn overgegaan naar AFAS en hebben hun intrek genomen in het AFAS-gebouw in Leusden.

Strategie
Volgens AFAS CEO Bas van der Veldt biedt de overname van Yunoo grote kansen voor zijn organisatie: “Met AFAS Personal beschikken we vanaf nu ook over een propositie voor de consument. Hierdoor zal de naamsbekendheid van AFAS verder toenemen. Op termijn zie ik in AFAS Personal de integratie van de 1,3 miljoen loonstroken die maandelijks met de Payroll-software van AFAS worden gegenereerd en de 800.000 IB- en Vpb-aangiften die met onze fiscale software worden gedaan. Op deze manier worden naast de uitgaven ook de inkomsten inzichtelijk en beschikt de gebruiker over een compleet, geïntegreerd financieel overzicht. Onze doelstelling is om binnen drie jaar het aantal gebruikers te verhogen naar één miljoen, waarvan 5% de betaalde Plus-versie gebruikt.”

Overname
AFAS heeft in het verleden af en toe een kleine overname gedaan. Van der Veldt: “Een overname kan succesvol zijn als hij klein is en goed in te passen is binnen de bestaande organisatie. Wij geloven niet in grote overnames, omdat dat negatief voor je cultuur kan uitpakken. De cultuur van Yunoo sluit perfect aan bij de cultuur zoals we die ook bij AFAS kennen waarbij enthousiasme, innovatie en klanttevredenheid centraal staan. De doelstelling van deze overname is met name het vergroten van onze naamsbekendheid bij een breed publiek, en niet zozeer de winstgroei.”