Redactie - 28 november 2011

Sterke groei AFAS Software binnen de zorgsector


AFAS Software heeft in 2011 haar positie in de zorg- en welzijnsmarkt verder verstevigd. Binnen de gehele zorgsector worden op dit moment bijna 200.000 verloningen uitgevoerd met de software van AFAS. Met name in de ziekenhuismarkt zijn flinke stappen gezet. In de afgelopen drie jaar behaalde de Leusdense softwareleverancier in deze markt een aandeel van 40%. De laatste maanden kozen wederom vijf ziekenhuizen voor AFAS Software.  

Waar zorginstellingen voorheen vaak alleen voor HRM/Payroll-software kozen, ziet AFAS Software in 2011 een sterke stijging van de vraag naar haar complete ERP-oplossing. “Na het succes van het automatiseren van de personeels- en salarisadministratie, zien steeds meer zorginstellingen dat het loont om ook bijvoorbeeld de financiële- en de projectadministratie te automatiseren. Eén volledig geïntegreerd en flexibel softwarepakket wordt ook in de zorg steeds vaker gezien als de meest geschikte oplossing, met name omdat de kosten beduidend lager zijn”, aldus Leo Koppelaar, Commercieel Directeur van AFAS Software. Naast dat er steeds vaker gekozen wordt voor de complete ERP-oplossing, speelt ook de verdere uitbreiding van de dienstverlening naar meerdere zorgbranches een belangrijke rol in de groei van AFAS Software in de zorgmarkt. 

De afgelopen maanden kozen onder meer het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Stichting Philadelphia Zorg, GGZ Delfland en Stichting Groenhuysen voor de software van AFAS.

“Het afgelopen jaar hebben we gezien dat er binnen de zorgsector heel duidelijk een keuze gemaakt is voor geïntegreerd werken. Wat daarnaast ook interessant is om te zien is dat instellingen binnen de Gehandicaptenzorg, GGZ en VVT flink aan het automatiseren slaan,” aldus Koppelaar. Ook de vooruitzichten voor volgend jaar zijn volgens hem zeer positief. “Voor 2012 verwachten wij een verdere groei van ons marktaandeel in de zorg- en welzijnsmarkt. Er lopen nu al veel contacten waarbij efficiency en kostenbesparing sleutelwoorden zijn. Ook ons partnerwerk in de zorg groeit hard en via die weg verwacht ik een extra versnelling van de groei.” 
 

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Veeam On BN week 22-23 Alleen DI Leaders
Progress Communications BN start week 17 tm 19