Redactie - 12 december 2011

Erasmus Leven kiest voor infrastructuurdienst van Bull


Verzekeraar Erasmus Leven, onderdeel van Delta Lloyd Groep, selecteert Bull als leverancier van een private cloud-oplossing. Bull levert het systeem binnen zijn
Infrastructure-as-a-Service-portfolio. Met deze overeenkomst versterkt Bull zijn positie in de markt voor financiële dienstverleners. Het bedrijf werkt al voor organisaties als Binck Bank, Agis Zorgverzekeringen, SNS Reaal en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bull en Erasmus Leven starten binnenkort met het migreren van de kernapplicaties van de verzekeraar naar de private cloud-omgeving die Bull inricht. Dat gebeurt op basis van een twin datacenter-concept. Deze omgeving is 24 uur per dag beschikbaar voor de tussenpersonen die hun klanten adviseren over de producten van Erasmus Leven.

“Met deze private cloud-benadering is het voor Erasmus Leven mogelijk om de beschikbaarheid van de IT-omgeving en de flexibiliteit van de organisatie te vergroten, terwijl we de kosten beheersen”, zegt Monique Rabou, directeur van Erasmus Leven. “Door het technische beheer te laten uitvoeren door Bull, kunnen wij ons volledig richten op onze kernactiviteiten.”