Redactie - 04 januari 2012

Infor groeit met 17 procent over 2011


Infor behaalde 17 procent licentiegroei in de twaalf maanden tot en met november 2011. Het bedrijf behaalde daarnaast 16 procent autonome licentiegroei in het tweede fiscale kwartaal dat eind november 2011 eindigde. EBITDA marges zijn met 27 procent gestegen en het aantal nieuwe klanten en de vraag naar support zijn snel toegenomen. De ERP-business van Infor groeide in het tweede kwartaal 25 procent meer dan een jaar eerder. Deze krachtige financiële cijfers zijn de uitkomst van een spannend jaar vol veranderingen die gedreven worden door grote investeringen in branchespecifieke zakelijke applicaties.

‘Infor heeft een van de grootste ontwikkelorganisaties ter wereld die zich bezighoudt met innovatie in zakelijke applicaties’, zegt Charles Phillips, CEO van Infor. ‘Zakelijke processen zijn complexer geworden terwijl de grootste investeringen in de software-industrie in de infrastructuur worden gedaan. Klanten reageren positief op de vloedgolf van nieuwe features, intuïtieve gebruikersinterfaces en de Infor10 voorgeïntegreerde suites. Infor is van plan zijn strategie voort te zetten en elke versie weer branchespecifieke functionaliteiten te bieden die omslachtige aanpassingen elimineren en zorgen voor business intelligence in de juiste context met projecten die per maand worden gemeten en niet in jaren.’

De laatste 12 maanden bij Infor:

  • Groei van het aantal klanten – Infor heeft meer dan 2.500 nieuwe klanten verwelkomd in 2011 en heeft de relatie met meer dan 12.000 bestaande klanten uitgebouwd. Ook de vraag naar ondersteuning en advies nam toe met meer dan 500 klanten die weer een beroep doen op Infor voor support. Nieuwe of bestaande klanten die in 2011 flink in Infor-producten investeerden zijn onder andere: Ferrari, BAE Systems Military Air and Information, Hitachi Automotive Systems Americas, Inc., Grief en Liberty Mutual.
  • Investering in klantontwikkeling – Infor heeft in 2011 meer dan 500 softwareontwikkelaars aangenomen en is van plan om nog 75 ontwikkelaars aan te stellen in het Innovation Center, dat gevestigd zal worden in het nieuwe hoofdkantoor in New York City. Infor lanceerde 69 nieuwe producten, 1904 nieuwe features en 2001 maatwerkaanpassingen – een toename van meer dan 70 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
  • Nieuw hoofdkantoor – In november kondigde Infor de verplaatsing aan van het hoofdkantoor naar New York City. Het nieuwe kantoor wordt uitgerust met een Innovation Center waar softwareontwikkelaars en grafisch ontwerpers zich zullen richten op het uitbouwen van de intuïtieve grafische gebruikersinterface van Infor10 en het integreren van social apps in de zakelijke wereld.
  • Verbeterd softwareplatform – Het bedrijf lanceerde Infor10, zijn nieuwe generatie enterprise software met een verbeterde gebruikerservaring en branchespecifieke functionaliteiten. Aan de voorkant biedt Infor10 Workspace klanten een single sign-on, duidelijke navigatie en een eenduidige look-and-feel van de verschillende applicaties. Infor10 ION, de middleware technologie, verbindt en integreert applicaties van Infor en van derden waardoor gegevens makkelijker en sneller gedeeld kunnen worden.
  • Strategische samenwerking – Dit jaar sloot Infor een partnership met Salesforce.com waardoor er drie nieuwe InForce-applicaties op de markt zijn gebracht. Tevens is de kracht van de backoffice naar de frontoffice gebracht via de ‘social enterprise’. Daarnaast deed Salesforce.com een aanzienlijke investering in Infor.
‘Als we naar de toekomst kijken, wordt 2012 wederom een spannend jaar voor Infor’, vult Phillips aan. ‘We hebben een sterk, gemotiveerd team, een markt die kijkt naar nieuwe mogelijkheden en een klantgeoriënteerde strategie die goed werkt en groei genereert.’
 
Progress Communications BW start week 17 tm 19 FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER
NTT BN start 31-5 TM 14-5