Redactie - 11 januari 2012

Tata Steel koopt cloudoplossing


Tata Steel IJmuiden BV optimaliseert haar inleenprocessen met de flexibele cloudoplossing van TheNextFlex. Sinds november 2011 maakt Tata Steel IJmuiden - als eerste onderdeel van Tata Steel - volledig gebruik van TheNextFlex. Tata Steel IJmuiden BV (het voormalige Corus) houdt zich bezig met de productie, bewerking en distributie van Staal. Bij Tata Steel IJmuiden BV werken ruim 9000 mensen, waaronder circa 600 flexkrachten.

Tata Steel heeft in 2010 grote ambities uitgesproken met betrekking tot de optimalisatie van haar end-to-end inleenprocessen. Uitgesproken doelen waren o.a. een strakke controle op de naleving van wet- en regelgeving en een volledig transparant proces. Medio 2011 is het Tata Steel Flex Centre opgericht als centraal coördinatiepunt en is TheNextFlex na een uitgebreide selectieprocedure gekozen als het systeem dat Tata Steel gaat helpen bij het realiseren van deze ambities.

De manager van het Flex Centre vertelt: “Met TheNextFlex kunnen wij als Flex Centre de rol vervullen die we graag willen. Onze toegevoegde waarde ligt in de werving en selectie van de juiste kandidaten, het onboarden van flexwerkers en de controle op prijsafspraken en regelgeving. De combinatie van TheNextFlex met SAP ondersteunt ons daarin en zorgt dat de administratieve afhandeling en het najagen van leveranciers en managers grotendeels automatisch gebeurt.”

Sinds november 2011 worden de eerste afdelingen van Tata Steel IJmuiden ondersteund door het Flex Centre en wordt er volledig gebruik maakt van TheNextFlex. Met een internationaal team van HR-, inkoop- en IT-specialisten is het project in minder dan vijf maanden gerealiseerd. De verdere uitrol van het Flex Centre in combinatie met TheNextFlex staat gepland voor 2012.

Eén van de belangrijkste redenen om voor TheNextFlex te kiezen, was de gecertificeerde integratie met SAP. Zowel op het gebied van HR als Inkoop wordt stamdata real-time uitgewisseld en worden personeelsrecords en inkooporders geautomatiseerd aangemaakt. Dit resulteert in een minimalisatie van administratieve activiteiten voor Tata Steel.

Op verzoek van Tata Steel is in TheNextFlex aanvullende functionaliteit ontwikkeld voor het on- en offboarding proces. Gezien de dynamiek in inhuur bij Tata Steel was dit één van de pijlers onder de business case. TheNextFlex is continu in overleg met haar klanten om gewenste functionaliteit toe te voegen en generiek beschikbaar te maken.

Tata Steel is de op een na grootste staalproducent van Europa. In Nederland houdt Tata Steel zich bezig met de productie, bewerking en distributie van staal. Ook verricht Tata Steel in IJmuiden research op gebied van metalen. Het concern produceert ruim 18 miljoen ton ruw staal in met name het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Tata Steel Europe biedt werk aan circa 35.000 personen in NL, UK, Duitsland en Frankrijk. Het merendeel van hen werkt bij business units op de locatie in IJmuiden.
 

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER NTT BW start 31-5 TM 14-6
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend