Redactie - 13 januari 2012

India dreigt met blokkade Google en Facebook


Een rechtbank in India dreigt met een blokkade van sociale media als Facebook en Google wanneer die geen maatregelen nemen om ,,kwetsende en verwerpelijke'' content van hun sites te weren.

Tijdens een hoorzitting bij het hooggerechtshof met vertegenwoordigers van Facebook en Google India liet de rechtbank weten dat er ,,een afdoende controle'' moet zijn. ,,Anders kunnen we deze websites, net als in China, verbieden.'' Beide internetbedrijven moeten van de rechtbank een mechanisme ontwikkelen om kwetsende en verwerpelijke content van hun websites te kunnen halen.

Minister van Communicatie Kapil Sibal beloofde vorige maand hardhandig te zullen optreden tegen ,,onaanvaardbare'' onlinecontent. Volgens hem hadden serviceproviders de eis genegeerd om beelden en gegevens te screenen alvorens ze te uploaden. Hij noemde voorbeelden van valse naaktfoto's van Indiase politici en religieus gevoelige beelden.

India, 's werelds grootste democratie, telt meer dan 110 miljoen internetgebruikers op een bevolking van 1,2 miljard. Voorspellingen wijzen uit dat over 5 jaar 600 miljoen mensen in het land online zijn.
 
(c) ANP
 

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023