Redactie - 09 november 2012

Gartner schets vier toekomstscenario’s voor IT-manager en CIO


Onderzoeksbureau Gartner heeft vier toekomstscenario’s van IT-afdelingen geschetst voor IT-managers en CIO’s. Reden is dat de komende jaren IT-organisaties moeten inspelen op de veranderende economie, markten en business culturen. Hierbij zorgt een nieuwe generatie CIO’s dat IT strategischer wordt ingezet voor de business, aldus Gartner.

De eerste rol is IT as a Global Service Provider. Hierbij functioneert de IT-afdeling als een uitgebreide en geïntegreerde shared service organisatie, die IT diensten levert aan de hele organisatie.

Ten tweede is er de IT as the Engine Room. Hierbij worden moderne flexibele IT-diensten geleverd tegen concurrerende prijzen die zorgen voor lagere kosten in een organisatie.

Ten derde is er IT ‘is’ the Business. Hierbij draait alles om informatie management en workflows die zorgen voor innovatie binnen het bedrijf.

Ten vierde is er Everyone’s IT. Hierbij werken managers en andere individuen samen op het gebied van technologie en informatie management, aldus Gartner.

Door: Witold Kepinski