Redactie - 12 februari 2013

Renaissance IT maakt jongensdroom waar met Dell’s flexibele cloudoplossing


Renaissance IT biedt haar klanten al jaren een dedicated hosting omgeving. Als full service internet provider richt het bedrijf zich op webhosting en ontwikkeling en beheer van webapplicaties. Renaissance IT wilde een deel van de storage-omgeving onderbrengen in de cloud. Met de EqualLogic SAN van Dell beschikt Renaissance IT nu over een schaalbare storage-oplossing waarmee de storage omgeving van klanten is over te brengen is naar de cloud. Naast een kostenvoordeel levert dit ook meer efficiëntie en flexibiliteit op.

In 1998 zijn de broers Vincent en Geoffrey de Vlugt begonnen met hun bedrijf. Zelf geven ze toe dat het eigenlijk is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. “We waren nog niet eens afgestudeerd en hadden eigenhandig een server in elkaar gezet. Daarmee hebben wij onze eerste echte stappen in de IT-wereld gezet”, zegt Vincent de Vlugt. In eerste instantie begonnen de broers als een webdesign bureau en hadden ze alleen de zelf ontwikkelde websites in beheer. ”In de loop van de jaren is de hobby verder uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met vijf werknemers. Steeds meer klanten wilden hun sites in bij ons in beheer, ook klanten die hun site elders hadden laten ontwikkelen”, vertelt Vincent. Inmiddels hebben ze een eigen kantoor in Rijswijk, waar ze de hosting-activiteiten in twee datacenters onderbrengen.

Op een dag werd Renaissance IT door een van hun klanten gevraagd in hoeverre het bedrijf zich bezig hield met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). “Naast het feit dat wij kiezen voor groene datacenters en servers, zijn we gaan nadenken over de inrichting van onze infrastructuur. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we daarin nog een extra stap konden zetten en dit wilden we gaan doen door een deel van onze activiteiten naar de cloud te brengen,” aldus Vincent. Verhuizen naar de cloud zou niet alleen milieuvriendelijker zijn voor het bedrijf, maar betekent ook dat ze minder lang vast zouden zitten aan het product en op lagere kosten uitkomen. Met deze gedachte zijn ze op zoek gegaan naar een geschikte leverancier. “We hebben al jaren een relatie met Dell, maar desondanks zijn we ook met andere leveranciers gaan praten. Hoewel de anderen ook best een goede oplossing boden, kwamen we toch weer uit bij Dell om verschillende redenen”, vertelt Vincent.

Met de inmiddels geïmplementeerde PowerEdge R610, R310 en R210 en de EqualLogic SAN oplossingen van Dell is de storage capaciteit van Renaissance IT de storage capaciteit verdubbeld, terwijl de cloud-omgeving eenvoudig in één kast is ondergebracht. “Dit levert ons een aanzienlijk efficiency voordeel op. We kunnen nu alles beheren vanuit één locatie en het gesleep met losse servers naar het datacenter is voorbij. Groot voordeel van een cloudoplossing is dat we nu veel flexibeler zijn en prijstechnisch beter kunnen concurreren”, zegt Geofferey. “Met deze cloudoplossing kunnen klanten bovendien per maand bepalen hoeveel ruimte ze willen met een flexibele looptijd. Met dedicated hosting ben je twee jaar gebonden aan de server, dit hoeft dus niet meer het geval te zijn. Onze klanten kunnen nu kiezen tussen dedicated of shared hosting. Wanneer een klant tijdelijk meer capaciteit denkt nodig te hebben is het opschalen binnen vijf minuten geregeld. Een ander voordeel van de nieuwe omgeving is de veiligheid. Onze hele omgeving is redundant uitgevoerd met extra beveiliging. Zo hebben we double managed firewalls, automatisch uitgevoerde back-ups en de meest recente updates. Ook voor de dedicated hostingactiviteiten blijven we gebruik maken van Dell servers,” besluit Geofferey.

  

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29