Redactie - 19 januari 2015

BI as a Service voor zorgorganisatie Pieter van Foreest

Pieter van Foreest gaat UNIT4 Zorgmonitor inzetten voor het snel verkrijgen van inzicht in de performance van de organisatie. De ouderenzorgorganisatie gaat de BI-oplossing gebruiken om gegevens uit meerdere bedrijfssystemen eenvoudig en actueel te kunnen aanbieden aan het management. Het doel is het ontsluiten van stuurinformatie voor het management en zelfsturende teams. Daarnaast kan de zorgorganisatie het systeem ook inzetten voor verantwoording naar cliënten, zorgautoriteiten en gemeenten. Pieter van Foreest neemt de BI-oplossing af als clouddienst gebaseerd op het Azure platform.


Pieter van Foreest behoort tot de twintig grootste ouderenzorgorganisaties in Nederland en biedt (thuis)zorg en welzijnsactviteiten in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. De organisatie telt 25 locaties, 3.400 medewerkers en er zijn 2.400 vrijwilligers actief.

Pieter van Foreest ging begin 2014 op zoek naar een business intelligence-oplossing om het genereren en presenteren van managementinformatie te vereenvoudigen. Managementinformatie kwam tot stand met behulp van de op Excel gebaseerde oplossing. Na een selectie en validatie bij een referentieklant, is UNIT4 als voorkeursleverancier geselecteerd.


Doorslaggevend bij de keuze voor UNIT4 Zorgmonitor noemt Pieter van Foreest de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie voor de hele organisatie. In de visie van Pieter van Foreest is de BI-oplossing geen planning- en controlmodus, maar een systeem van en voor de zorg. De oplossing haalt de informatie uit het cliëntadministratie-, personeels-, rooster- en financiële systeem van Pieter van Foreest. Vervolgens zijn er diverse dashboards direct beschikbaar. Het is mogelijk om overzichten te maken zonder dat er technische werkzaamheden noodzakelijk zijn.

Martin van de Ruit, Directeur Thuis bij Pieter van Foreest: “Bij integrale verantwoordelijkheid hoort snelle en correcte stuurinformatie. Met de inzet van UNIT4 Zorgmonitor kunnen we een flinke slag maken om het management uit te rusten met de hulpmiddelen die anno 2015 nodig zijn voor sturing en grip op de organisatie. De medewerkers binnen onze teams willen we op termijn voorzien van stuurinformatie. Zo beschikken ook zij direct over de juiste informatie die hen helpt hun werkzaamheden beter uit te voeren. Op deze manier zijn we transparant richting cliënten, mantelzorgers, zorgautoriteiten en gemeenten en kunnen we onze bedrijfsvoering verder verbeteren.”

UNIT4 Zorgmonitor bevat koppelingen voor veelgebruikte systemen in de zorg. De applicaties die Pieter van Foreest in gebruik heeft zullen worden ontsloten. De verzamelde informatie komt vervolgens in dashboards en analyses beschikbaar voor diverse niveaus. Ook kan het systeem zelf waarschuwingen sturen wanneer er bijvoorbeeld normen worden overschreden en (bij)sturing gewenst is.
Robert van Ginkel, Manager Sales bij UNIT4 BI Solutions: “Sturing en verantwoording is voor zorgorganisaties een belangrijker onderwerp dan ooit te voren. Business Intelligence is een uitstekend hulpmiddel om stuur- en verantwoordingsinformatie snel te genereren en te presenteren. We zijn erg blij dat Pieter van Foreest de toegevoegde waarde ziet van UNIT4 Zorgmonitor en we verwachten dat de oplossing bijdraagt aan efficiëntere sturing en vergroting van de transparantie.”
Pieter van Foreest neemt UNIT4 Zorgmonitor af vanuit het Azure cloudplatform en is daarmee één van de eerste zorginstellingen in Nederland die BI As A Service (BIAAS) gaat gebruiken.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei