Witold Kepinski - 21 december 2018

Prins Constantijn met 50 startups naar CES 2019

Special envoy van StartupDelta, Constantijn van Oranje, reist met 50 Nederlandse startups naar de Consumer Electronics Show (CES) 2019 in Las Vegas, het meest prestigieuze technologie-evenement van de wereld. Met dit aantal is Nederland een van de grootste landenpaviljoens op CES.

Tijdens de techbeurs, die van 8 tot 11 januari 2019 plaatsvindt, wordt het Holland Tech Square opgetuigd waar startups zich onder de noemer ‘Dutch Spirit’ presenteren voor internationaal publiek. Naast Constantijn van Oranje is ook Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer en Gerbert Kunst, Consul-Generaal in San Francisco, aanwezig bij de beurs.

CES is met circa 200.000 bezoekers de grootste technologiebeurs ter wereld. Jaarlijks worden er de nieuwste technologieën en volgende generatie innovaties aan de markt getoond. De Nederlandse startups vertegenwoordigen gebieden waarin Nederland wereldwijd een leidende rol speelt: Robotica, Digital Health, 3D Printing, medtech, en smart mobility met producten als ‘s werelds eerste draagbare dual-camera hoofdband voor chirurgen, smartscooters en vliegende auto's.

Special envoy van StartupDelta, Constantijn van Oranje: “Nederland heeft technologie van wereldklasse en ondernemers die dit graag toepassen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Op CES zal een delegatie van 50 startups de innovatiekracht van Nederland tonen. Het doel is om hen ervaring te laten opdoen in de VS en contacten te leggen met potentiële investeerders, klanten, partners en distributeurs.”

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. “Startups en innovatieve MKB’ers zijn bijna altijd op zoek naar kennis, geld en partners om hun onderneming verder te laten groeien. Het succes van vooral onze jonge techbedrijven hangt ook af van hun internationale concurrentiepositie. CES is het voor hen het mondiale podium gebleken zichzelf te laten zien en groeikansen te benutten. Ik weet zeker dat ze nu op CES zelf de volgende stappen met hun product of dienst gaan zetten."

De 50 geselecteerde startups op CES 2019 zijn een bewijs van de diepte en breedte van het Nederlandse technologie-ecosysteem. Zij omvatten:

- Digital Health/Medtech: Robot Care Systems Lea, Somnox, Crescent Vision, Chrono eyewear, Breath in Balanz, Uvisio, Braincarta, Kepler Vision, FaceCode, ECG Excellence
- Robotica en Drones: Drones for Work, Laevo, Skel-Ex
- E-commerce/Consumer Tech/Smart Home/High End Audio: DDIV, Glanceclock, Gemvision, Aboslute Audio Labs, House of Haptics, Roader, Qoobi, Expivi, Volareo, Travis, DEN, Gametimer, Slashlead, Th3rd
- Bedrijfsoplossingen/IoT: Scalys, Swipeguide, Olisto, Seal Network, Crownstone
- Sporttechniek: Dashtag, OpenRTLS
- AI/Blockchain: Belleron, Braincreators, Cryptohopper, Smilo, 20Face
- Slimme stad/circulaire economie/energietransitie: Circularise, 4YEF, Soundenergy, UMS
- Edutech: Covince
- Slimme mobiliteit: Pal-V, Etergo, We.Stream
- AR/VR: Studio-K en TiledMed

Meer informatie over Holland Tech Square en de deelnemende startups is te vinden op www.dutch-spirit.nl/ces

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024