Witold Kepinski - 20 april 2023

Phaedra Kortekaas wordt Managing Director SAS Benelux

SAS, speler in analytics, benoemt Phaedra Kortekaas tot Managing Director Benelux. Per 1 mei 2023 zal zij Remco den Heijer opvolgen, die sinds 2004 diverse leidinggevende functies bij SAS heeft vervuld. Kortekaas wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van SAS in België, Nederland en Luxemburg (Benelux). Zij zal rapporteren aan Bert Boers, Senior Vice President South West East Europe.

Phaedra Kortekaas wordt Managing Director SAS Benelux image

Kortekaas is afkomstig van IBM, waar zij 23 jaar heeft gewerkt en de afgelopen jaren leiding gaf aan IBM's Consulting organisatie in Nederland. Daarvoor was ze bij IBM verantwoordelijk voor de verzekeringsbranche en de Hybrid Cloud Services praktijk in de Benelux. Ze was Global Lead Account Partner voor Royal Dutch Shell, Client Services Director in Financial Services bij ABN AMRO en leidde de wereldwijde implementatie van het IBM Institute for Business Value. In al deze consultancy-gedreven rollen heeft zij laten zien dat klantgerichtheid voor haar altijd centraal staat.

Daarnaast heeft Kortekaas een bewezen track-record in het ontwerpen en implementeren van nieuwe technologie-gedreven B2B business modellen, en een passie voor het creëren van waarde door middel van data en AI. Data en analytics hebben altijd een belangrijke rol gespeeld tijdens haar loopbaan bij IBM.

“Kortekaas heeft aantoonbare ervaring in algemeen management in diverse rollen en sectoren en werkt volgens een pragmatische en mensgerichte stijl. Ze beschikt over ruime ervaring in de B-to-B markt en expertise op het gebied van data en analytics. Deze combinatie van diepgaande inhoudelijke kennis van zowel de markt als onze business zal een positieve impact hebben op onze klanten en partners”, vertelt Bert Boers.

Kortekaas over haar aanstelling: “Mijn passie voor analytics en het creëren van waarde voor klanten via digitale transformatie lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Kunstmatige intelligentie (AI) staat als nooit tevoren in de schijnwerpers, zowel in het publieke debat als binnen bedrijven. De kansen op het gebied van analytics en AI zijn eindeloos, en dat is precies waar SAS bedrijven en overheden kan helpen. Of het nu gaat om het verbeteren van klantcontact, het opsporen van risico’s, het optimaliseren van de energievoorziening of het opzetten van een datagedreven businessmodel. SAS biedt een solide AI en analytics platform om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in mijn nieuwe rol bij SAS de belofte van AI voor onze klanten waar te maken.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024