Witold Kepinski - 09 januari 2024

Mark Moffat wordt CEO van IFS

IFS, het wereldwijde bedrijf voor zakelijke cloudsoftware, maak bekend dat Mark Moffat (foto) is gepromoveerd tot Chief Executive Officer (CEO). Moffat volgt Darren Roos op , die is aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. Beide benoemingen zijn met onmiddellijke ingang van kracht.

Mark Moffat wordt CEO van IFS image

IFS meldt dat deze transitie een grote continuïteit biedt voor het bedrijf door voort te bouwen op de succesvolle strategie die ervoor heeft gezorgd dat IFS is getransformeerd tot de toonaangevende leverancier van Asset & Service Management-software. Moffat, Roos en het IFS Executive Team hebben de afgelopen zes maanden aan de transitie gewerkt als onderdeel van het opvolgingsplanningsproces van de Raad van Bestuur.

Moffat, voorheen Chief Customer Officer van IFS, is een bekende en gerespecteerde technologieleider. Hij bekleedde verschillende senior posities bij PwC voordat hij bij IFS kwam.

In een reactie op zijn benoeming zei Mark Moffat , CEO van IFS: "Het is een grote eer voor mij om IFS te leiden terwijl we aan dit volgende groeihoofdstuk beginnen. Het bedrijf heeft een enorm sterke basis om op voort te bouwen en we hebben er alles aan gedaan om de juiste ingrediënten aanwezig om onze strategie te blijven waarmaken: een gedifferentieerde propositie, een enorm geavanceerd en capabel AI-gebaseerd product, een betrokken klantenbestand, een gemotiveerd partner-ecosysteem en natuurlijk ons ​​getalenteerde medewerkersbestand.” Moffat vervolgde: "Ik wil Darren erkennen en bedanken voor de impact die hij heeft gehad als mijn voorganger. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken in zijn nieuwe hoedanigheid als voorzitter van de raad van bestuur van IFS."

Onder Roos' ambtstermijn als CEO heeft IFS zijn totale omzet meer dan verdrievoudigd en getransformeerd in een echt cloudbedrijf, zowel vanuit product- als omzetperspectief, waarbij 79% van de totale omzet nu terugkerend is (tegenover 36% toen hij aantrad). Dankzij aanhoudende organische groei en klanttevredenheidsscores die de benchmark voor de sector bepalen, is IFS de vertrouwde leverancier geworden voor branchegerichte applicaties die helpen bij het beheren van activa, mensen en klanten.

Darren Roos , voorzitter van de raad van bestuur van IFS, zei: "Ik ben blij om Mark als mijn opvolger te benoemen. Hij heeft een bewezen staat van dienst, brengt een sterk netwerk met zich mee en is een geweldige leider die mensen willen volgen. Ik ben trots op Ik wil graag de duizenden vrouwen en mannen in het hele bedrijf bedanken die onze gedeelde waarden hebben nageleefd en onze klanten succesvol hebben gemaakt. Ik ben blij dat ik mijn reis bij IFS kan voortzetten, zij het in een andere hoedanigheid Er zijn zoveel kansen op de markt en samen met het bestuur zal ik met Mark en zijn team samenwerken om ervoor te zorgen dat we deze effectief kunnen benutten." Roos concludeerde: "Ik neem de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur over van Jonas Persson , die ik wil bedanken voor zijn geweldige bestuur en advies door de jaren heen."

Johannes Reichel , partner bij EQT (meerderheidseigenaar van IFS), voegde toe: "Darren en het leiderschapsteam hebben fenomenale resultaten geboekt door van IFS een van de snelstgroeiende softwarebedrijven te maken die op grote schaal opereren. Mark heeft de juiste achtergrond en ambitie die dit mogelijk maakt IFS wil profiteren van de kansen die voor ons liggen, en we kijken ernaar uit dat hij gaat samenwerken met Darren als onze nieuwe voorzitter van de raad van bestuur." Reichel voegde hieraan toe: “Ik wil ook Jonas Persson bedanken die het bestuur van IFS verlaat, omdat hij voorzitter is geweest sinds EQT het bedrijf heeft overgenomen. Hij zal blijven dienen als Senior Advisor voor EQT en is voorzitter van verschillende andere softwarebedrijven die eigendom zijn van EQT. ."

IFS wordt ondersteund door investeerders EQT, Hg en TA Associates, een groep investeerders van wereldklasse die sinds 2022 als trio in IFS hebben geïnvesteerd in een transactie waarbij IFS op ruim $10 miljard wordt gewaardeerd . Samen brengen ze tientallen jaren software-ervaring met zich mee, waarmee ze IFS ondersteunen bij de volgende groeigolf.

IFS is van plan zijn financiële resultaten voor boekjaar 2023 op 30 januari 2024 bekend te maken .