Witold Kepinski - 09 april 2024

Wipro benoemt Srini Pallia tot CEO en Managing Director

Wipro heeft de benoeming aangekondigd van Srini Pallia als Chief Executive Officer en Managing Director van de Bedrijf, met onmiddellijke ingang. Hij volgt Thierry Delaporte op, die, na de afgelopen vier jaar leiding te hebben gegeven aan een belangrijke transformatie bij Wipro, terugtreedt om passies buiten de werkplek na te streven.

Wipro benoemt Srini Pallia tot CEO en Managing Director image

Srini werkt al meer dan drie decennia bij Wipro en was laatstelijk CEO voor Americas 1, Wipro's grootste en snelst groeiende strategische markt. In deze rol hield hij toezicht op diverse industriële sectoren, stelde hun visie vast en implementeerde groeistrategieën, resulterend in grotere marktaandelen binnen deze sectoren. Srini is lid van de Raad van Bestuur van Wipro.

“Srini is een ideale leider om Wipro te leiden op dit cruciale moment voor ons bedrijf en onze sector. De afgelopen vier jaar heeft Wipro een grote transformatie ondergaan onder de meest uitdagende externe omstandigheden. Srini was een integraal onderdeel van deze reis. Zijn klantgerichte aanpak, groeimindset, sterke uitvoeringsfocus en zijn toewijding aan de waarden van Wipro maken hem de perfecte match nu we het volgende hoofdstuk van groei en winstgevendheid ingaan”, aldus Rishad Premji, voorzitter van Wipro Ltd.

“Ik wil Thierry graag bedanken voor zijn leiderschap bij Wipro. De veranderingen die hij heeft doorgevoerd, hebben ons beter gepositioneerd voor de toekomst. We hebben onze structuur geoptimaliseerd, ons leiderschap versterkt, partnerschappen geprioriteerd en onze algehele efficiëntie verbeterd. Dit biedt een sterke basis waarop Srini effectief kan voortbouwen.”

“Thierry zal tot eind mei doorgaan en nauw samenwerken met Srini en mij om een ​​soepele overgang te garanderen”, aldus Rishad Premji.

Srini trad in 1992 in dienst bij Wipro en heeft vele leidinggevende posities bekleed, waaronder president van Wipro's Consumer Business Unit en Global Head of Business Application Services. Srini brengt in de rol van CEO uitgebreide institutionele en industriële kennis met zich mee, evenals een sterke staat van dienst op het gebied van leiderschap door enkele van de belangrijkste technologische verschuivingen die de sector heeft gezien.

In een reactie op zijn benoeming zei Srini Pallia: “Wipro is een van die zeldzame bedrijven die winst combineert met een doel, en ik ben echt vereerd dat ik ben uitgekozen om leiding te geven aan dit iconische instituut. Ik ben enthousiast om voort te bouwen op de sterke basis die Thierry heeft gelegd en Wipro te leiden op zijn volgende groeitraject. Ik heb mijn hele carrière bij Wipro opgebouwd en ik heb een diepe waardering voor onze 78-jarige geschiedenis en ons ongelooflijke team van meer dan 240.000 medewerkers. We hebben de juiste strategie en geweldige mensen en capaciteiten in de hele organisatie, en ik ben enthousiast over de mogelijkheden voor toekomstige groei.”

Thierry Delaporte zei: “Ik ben Rishad en het bestuur dankbaar voor de kans om Wipro door een periode van belangrijke transformatie te leiden. Ik ben trots op de solide basis die we hebben gelegd voor het toekomstige succes van Wipro. In de vier jaar dat we hebben samengewerkt, heeft Srini een succesvol bedrijf opgebouwd in onze grootste markt, Amerika 1, en is het een belangrijke strategische partner voor onze klanten geworden. Terwijl ik de fakkel aan Srini doorgeef, heb ik er vertrouwen in dat hij onze reis zal voortzetten en ons naar grotere hoogten zal sturen.”

Srini heeft een bachelordiploma in techniek en een masterdiploma in managementstudies van het Indian Institute of Science, Bangalore. Hij studeerde af aan het Leading Global Businesses executive programma van de Harvard Business School en het Advanced Leadership Program aan het McGill Executive Institute.

Srini zal gevestigd zijn in New Jersey en rapporteren aan voorzitter Rishad Premji.