Witold Kepinski - 16 april 2024

Smartphonemarkt begint 2024 sterk met een sterke groei

Volgens het laatste onderzoek van Canalys zijn de wereldwijde smartphoneverzendingen in het eerste kwartaal van 2024 met 11% gestegen op jaarbasis, terwijl het momentum van de consumentenvraag aantrok samen met het mondiale macro-economische herstel.

Smartphonemarkt begint 2024 sterk met een sterke groei image

Samsung herwon de eerste plaats met een aandeel van 20%, gedreven door het positieve sentiment rond de introductie van Galaxy AI. Apple kwam op de tweede plaats met een marktaandeel van 16% en kreeg te maken met tegenwind op strategische markten. Xiaomi behaalde de derde plaats en beschikte over een marktaandeel van 14%, omdat zijn concurrerende volumedriver, de onlangs gelanceerde Redmi A3, aan populariteit won. TRANSSION stond op de vierde plaats met een aandeel van 10%, terwijl OPPO de top vijf vervolledigde met 8%.

"De wereldwijde smartphonemarkt begon het jaar positief en markeerde een aanzienlijke verbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar", aldus Canalys-analist Le Xuan Chiew. "Q1 2023 had het moeilijk vanwege een trage economie en inflatiedruk. Maar nu de economie zich stabiliseert Door de lancering van nieuwe producten en sterke promotie-inspanningen heeft de markt zich hersteld, wat smartphoneleveranciers een uitstekende kans biedt om de groei nieuw leven in te blazen. Leveranciers grijpen nieuwe kansen door premiumaanbiedingen te promoten die hen onderscheiden, zoals geavanceerde AI-functies en -diensten op vlaggenschipproducten. , en het gebruik van op ecosystemen gebaseerde productstrategieën. Alle ogen zijn gericht op Apple in 2024, dat hoogstwaarschijnlijk een AI-aankondiging zal doen die het merk kansen zou bieden om zijn premiumaanbod te stimuleren en productinnovatie in zijn hele ecosysteem nieuw leven in te blazen.”

“De markt is steeds meer prijsgepolariseerd”, aldus Chiew. “Het instapsegment is verzadigd, met nieuwe aanbiedingen van Xiaomi en TRANSSION. Ondertussen streven vivo, OPPO en Samsung ernaar een groter aandeel in de premiummarkt te veroveren door zwaar te investeren in marketing en nieuwe groeimogelijkheden te verkennen. Door de Galaxy AI consequent te promoten, heeft Samsung met succes de verkoop van zijn S24-serie gestimuleerd, die de prestaties van zijn voorganger heeft overtroffen. Vooruitblikkend voeren leveranciers hun investeringen op in opkomende regio's, zoals Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië. Deze markten kunnen bogen op een bloeiende middenklasse, waar de penetratie van smartphones blijft stijgen in vergelijking met verzadigde markten, naast een evoluerende voorkeur voor high-end modellen.”

“Ondanks een optimistische markt is het van cruciaal belang dat smartphoneleveranciers de voorraadniveaus nauwlettend in de gaten houden”, zegt Canalys Research Analyst Lucas Zhong. “Nu de mondiale inflatieomstandigheden onzeker zijn, betrachten leveranciers voorzichtigheid bij het voorraadbeheer om het risico van een overaanbod te beperken en de financiële stabiliteit te waarborgen. Anticiperend op een lichte voorraadcorrectie in het tweede kwartaal van 2024, streeft het kanaal ernaar de agressieve verzendingen van de afgelopen kwartalen te verwerken en ruimte te maken voor nieuwe lanceringen later in het jaar om een ​​duurzamere groei op de langere termijn te bewerkstelligen.”

Wereldwijde verdeling van het smartphonemarktaandeel Canalys Voorlopige smartphonemarktpuls: Q1 2024

Leverancier

Marktaandeel in het eerste kwartaal van 2024

Marktaandeel in het eerste kwartaal van 2023

Samsung

20%

22%

Appel

16%

21%

Xiaomi

14%

11%

TRANSSIE

10%

6%

OPPO

8%

10%

Anderen

33%

29%

Voorlopige schattingen kunnen bij de definitieve release worden gewijzigd. Let op: door afrondingen kunnen de percentages niet optellen tot 100%. OPPO omvat OnePlus. Xiaomi-schattingen omvatten submerk POCO. TRANSSION omvat Tecno , Infinix en iTel . Bron: schattingen van Canalys (sell-in-zendingen), smartphoneanalyse, april 2024


Neem voor meer informatie contact op met:

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024