Witold Kepinski - 02 november 2018

Video: Welke impact heeft artificial intelligence op een organisatie?

Welke impact heeft artificial intelligence (AI) op een organisatie? Wat zijn de mogelijkheden van AI en welke risico's spelen een rol? Deze onderwerpen kwamen aan bod tijdens een discussie forum in de 3D Makers Zone in Haarlem. CIOnet organiseerde in de 3D Makers Zone een discussie forum met zo'n 40 van CIO's en IT-beslissers. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was erbij en sprak in een video update met Richard Hilhorst (Rijkswaterstaat), Herman van Bolhuis (CIOnet), Jasper Wognum (Brain Creators), Theo van Teylingen (Pure Storage), Fiona van der Graaf (Royal Friesland Campina), David Arnoux (Growth Tribe) en Jonathan Berte (Robovision).

De 3D Makerszone in Haarlem is hét officiële field lab van de Smart Industry agenda van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waar de bezoekers tijdens het event uitgebreid konden netwerken.

Artificial intelligence (AI) is een hot topic en de mogelijkheden voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving zijn eindeloos. Man vs Machine – steeds meer fysieke en eenvoudige werkzaamheden worden geautomatiseerd. AI sluipt nu de bedrijfsprocessen binnen, in vrijwel organisatie. Als het op de juiste manier wordt toegepast, verlopen bedrijfsprocessen beter en sneller, zijn kosten lager en kunnen klanten beter bediend worden.

De voorspelling is dan ook dat de AI uitgaven tegen 2020 globaal zo’n 50 biljoen zullen omvatten en dat dit naar verwachting significant zal groeien. Ook Europa maakt miljarden vrij voor een inhaalslag rondom AI gezien van deze technologie op onze wereld. AI toevoegen aan het '(bedrijfs)portfolio' kan een belangrijke stap zijn om verbeteringen door te voeren.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024