Witold Kepinski - 11 juli 2020

Fujitsu en Channext werken samen rond leadgeneratie en branding

Fujitsu Nederland en de Rotterdamse startup Channext zijn een samenwerking aangegaan rond leadgeneratie en online branding van het Fujitsu merk. Jeroen de Groot van Dutch IT-channel maakte hierover een videoreportage met Dennis ten Boden (Head of Channel Sales Fujitsu) Hennie Jansen (CCO van Channext) in The Bridge Experience center in Maarssen.

Channext is een software-as-a-service platform waarbij een online connectie wordt gemaakt tussen vendors en business partners. Zo kunnen ze samen hun producten en diensten zo efficiënt mogelijk naar de eindklant vermarkten. Het platform wordt naast Fujitsu ook gebruikt door klanten als Dropbox, Exertis, HP en Poly. Met het Channext platform krijgen vendors en partners inzicht in belangrijke data van het channel. Alle data wordt verzameld en gepresenteerd in een centraal dashboard.

Binnen het indirecte verkoopkanaal bereikt minder dan 5 procent van de marketing content en activiteiten van vendors de eindklant via de partners aldus Channext. Dit zorgt ervoor dat channel marketingbudgetten verloren gaan en dat beide partijen omzet laten liggen. Channext streeft naar een hogere return on investment (ROI) van channel marketingbudgetten door meer leads en sales voor het verkoopkanaal te genereren.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend